GTİ AŞ. ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, son günlerde ülkemize yönelik yurt dışı kaynaklı gerçekleştirilen ekonomik saldırılara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Parmaksız, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada, "Kimsenin karamsarlığa kapılmasına gerek yok. Devletimizin aldığı tedbirler sonrasında bu krizide evelallah atlatacağız. Gün birlik olma vaktidir. Biz İş adamları olarak her türlü fedekarlığa hazırız. Alınan tedbirlerle kısa sürede ekonomik durumun düzeleceğine inanıyoruz. " ifadelerinde bulundu.

Parmaksız yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Ülke olarak geçmişte de çok büyük badireler atlattık. Terörle, darbe ve türlü oyunlarla başaramadıklarını şimdi ekonomi üzerinden yapmak istiyorlar. Biz köklü bir ülkeyiz, bugüne kadar kimseye boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyiz. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Bu bir ekonomi meselesi olmaktan çok milli mesele haline gelmiştir. Bir ve beraber olmalıyız. Bu ülke hepimizin ve omuz omuza verirsek bunun da üstesinden geliriz. Konu Türkiye olunca gerisi teferruattır.” diye konuştu.

"İş dünyası olarak üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata devam etmemiz büyük önem arz ediyor.”

Her zor durumda olduğu gibi millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu saldırıların da üstesinden geleceğimize inancımız tamdır. Biz temelleri sağlam güçlü bir ülkeyiz. Devletimizin aldığı tedbirler sonrasında bu krizide atlatacağız. Nevşehir olarak ülkemizin milli hedeflerine katkı sağlamayı borç biliriz. Üreten, büyüyen, global ekonomide söz sahibi olan Türkiye için elimizi taşın altına koyup daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz, daha fazla inanacağız. Zira konu Türkiye olunca gerisi teferruattır” ifadelerine yer verdi.