Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisi olan finansmana erişimde yaşanılan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faizlerine katkı sağlamak amacıyla başlattığı “TOBB NEFES KREDİSİ” hakkında bir açıklama yapan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif PARMAKSIZ, Oda üyelerinin 12 Aralık 2016 tarihindenitibaren TOBB ile protokol imzalayan T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. şubelerinden kredi başvurularını yapabileceklerini belirtti.
Ülke ekonomisinde önemli bir yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) kullanacakları TOBB NEFES KREDİSİ vadesinin 12 ay ve faiz oranının aylık brüt % 0,825, kredi limitinin de NTSO üyelerine 100.000 TL olacağını belirten M. Arif PARMAKSIZ, sağlanan desteğin KOBİ’lere bir parça da olsa nefes aldıracağına inandıklarını söyledi.
Parmaksız, yaptığı açıklamasında başvuru detayları ile ilgili bilgiler de vererek, TOBB Nefes Kredisi’ne başvuracak KOBİ’lerin NTSO’dan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesi almaları gerektiğini belirtti ve “Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 TL ve Hazine Müsteşarlığı’nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyon talep edilmeyecektir. “ dedi.