Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası; Kayseri Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen İç Anadolu Bölgesi Oda/Borsa İstişare Toplantısına katıldı.​

Kadın girişimcilerin Dünya Kadın Girişimciler Günü’nün kutlanarak başlayan istişare toplantısında Nevşehir Kadın Girişimciler Kurulunun da katılımı ile Hisarcıklıoğlu'nun doğum günü kutlanarak, pasta kesildi.

Zengin olmanın yolunun girişimcilikten geçtiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, 2007 yılında Kadın Girişimci Kurulları’nı kurana kadar kadın girişimcilerin oranının yüzde 5 olduğunu belirterek, “81 ilde kadın girişimcilerimiz reklamı, tanıtımı en iyi şekilde yaptılar. Bugün 1 milyon 500 bin girişimci içerisinde kadın girişimci oranı yüzde 9,5’a geldi. Bunda Kadın Girişimci Kurullarının çok büyük katkısı var. Bugün artık oda/borsalarımızda kadın yönetim kurulu başkanı, meclis başkanı, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri var. Kadın girişimci sayısını artırmak istiyoruz. Çünkü zengin olmak istiyorum” dedi.

Aksaray, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat’tan girişimciler ve OSB başkanlarıyla bir arada olduklarını belirten Hisarcıklıoğlu; “İçinde bulunduğumuz bu bölge, imkânsızlıklar içinde imkânsızı başaran insanların olduğu bir bölgedir. Geçmişte bu illerimizin durumunu hepiniz çok iyi bilirsiniz. Bugün geldiğimiz noktada bu iller; Türkiye’nin önemli tarih-kültür, tarım-hayvancılık, sanayi, turizm ve eğitim kentleri haline geldiler. İllerimizdeki bu dönüşüme öncülük eden Oda-Borsalarımıza teşekkür ediyorum. Şimdi illerimizi gelecek hedeflerine taşımak için çalışmak zorundayız, üyelerimize yol göstermek, önünü açmak zorundayız. Bunun için son dönemde sizlerin talepleriyle birçok düzenlemenin hayata geçmesini sağladık. Şimdi de istişare toplantımızda bunları ele alacağız” şeklinde konuştu.

Toplantı hakkında açıklama yapan Nevşehir TSO Yönetim Kurulu Başkan Yrd. M. Ali Öbekli de “ Orta Anadolu her zaman memleketin nimetlerinden en az faydalanıp, ama en fazla faydayı sağlamak için elinden gelenin daha fazlasını yapanların diyarı olmuştur. Bugün buraya Yönetim Kurulumuzdan, Meclisimizden, Girişimci Kurullarımızdan arkadaşlarımızın oluşturduğu bir heyetle gelerek, hem sorunlarımızı anlatarak TOBB Başkanımızdan destek istemek, hem de diğer Odaların çalışmaları hakkında bilgi edinerek, ilimize neleri örnek alabiliriz onları görmeye istişare etmeye geldik.” Diyerek toplantıya ev sahipliği yapan Kayseri Ticaret Odası’na teşekkürlerini iletti.

Toplantı sonrasında TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve katılımcılar, Kayseri Ticaret Borsası tarafından verilen akşam yemeğine katıldılar.