Oda Başkanlığına yeniden aday olan Mehmet Arif Parmaksız ve rakibi konumundaki Mehmet Yakup Zağlanmış’ın listelerinde kimlerin olduğu önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Zira, Parmaksız Nisan ayında yapacağı geniş katılımlı bir basın toplantısı ile meslek komitelerinde kimlerin olduğunu tek kamuoyuna tanıtacağını ifade etti.

 

Parmaksız 5, Zağlanmış Tek Komiteden Seçime Girecek …

Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası seçimlerinin ilginç yönlerinden biri de mevcut oda başkanı Mehmet Arif Parmaksız’ın komite seçimlerine 5 ayrı listeden girecek olmasına karşın Mehmet Yakup Zağlanmış’ın tek komiteden seçime giriyor oluşu. Zağlanmış’ın en büyük rakibi ise Ekrem Nurlu.

Komitesinden meclise seçilemeyenin seçimi de kaybedecek olması gerçeği karşısında Zağlanmış’ın Parmaksız’a oranla daha iyi bir seçim çalışması yapması gerekiyor. 5 ayrı komiteden meclise girmeye çalışacak olan Mehmet Arif Parmaksız ise Zağlanmışa oranla daha rahat konumda.

150 Rakamı Komite Seçimlerinde Önemli …

Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası seçimlerinde komitelerinde 150 üyesi bulunanlar 2, bu sayının üzerinde üyesi bulunan komiteler ise 3 meclis üyesi çıkaracak. Bu nedenle seçimlerde üyesi 150’nin üzerinde bulunan birkaç komite büyük önem taşıyor.

Söz konusu üye sayısı fazla olan komitelerin kazanılması Parmaksız ve ekibi içinde, Zağlanmış ve ekibi içinde büyük önem taşıyor.

Bu Dönem Muhalefetli Meclis Çıkacak…

Nevşehir Ticaret ve Sanayi odasında her iki taraftan kim mecliste üstünlük sağlarsa sağlasın geçtiğimiz 13 yıla nazaran muhalefetli bir meclis yönetimi ortaya çıkacak. Zira, her iki tarafında muhtemel kazanabileceği meslek komiteleri yer alıyor. Şu ana kadar mecliste ve yönetiminde muhalefetle karşı karşıya kalmayan Parmaksız, bu dönemde yeniden kazanması durumunda ister istemez muhalefetten isimlerinde bulunduğu bir meclisle çalışmak durumunda kalacak. Aynı durum Zağlanmış ve ekibi içinde geçerli olacak.
Haber:Ali Çamur