Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 2015 yılının son Oda/Borsa Müşterek Toplantısı olarak Nevşehir Milletvekillerinin katılımıyla yapıldı.

Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Av. Murat Göktürk ve Av. Ebubekir Gizligider’in de katılımıyla gerçekleşen toplantıya NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Arif Parmaksız, NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Ürgüp TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avni Duru, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce ve NTB Meclis Başkanı Mehmet Havalı’nın yanı sıra Odalar ve Borsanın Meclis üyeleri katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren NTSO Meclis Başkanı İnce, “Acı olaylar ve ekonomik durgunlukların yaşandığı bir yılı geride bırakırken 2016 yılının hayırlara vesile olmasını diler, hep birlikte refah ve kalkınma için çalışmaya hazır olduğumuzu belirterek Mevlid Kandilinizi kutlarım.” Şeklinde konuştu.

2016 yılı bütçesinin de görüşülüp onaylandığı toplantıda söz alan Parmaksız, katılımlarından dolayı 3 milletvekiline de teşekkür ettiğini belirterek, “Bu birlik ve beraberliğimiz mutlaka devam etmelidir.” Dedi.

Parmaksız; “Türkiye Varsa, Biz Varız”

Konuşmasında Parmaksız, “Maalesef son günlerde yaşanan acı olaylar sonucu şehit haberleri yüreklerimizi sürekli yakmakta. Bizler iş adamı olarak ekonomik durgunluktan bahsediyoruz ama bunun bir önemi yok. Önemli olan Türkiye’nin var olması, Türkiye varsa biz varız, yoksa yokuz. Zor bir süreç içerisinde olduğumuzun farkındayım ancak başta biz iş adamları olmak üzere hep birlikte bu zorlukları göğüslemeliyiz. Bu sayede üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir güçlük olamaz.” Dedi.  

“İlk ticarete başladığım 80’li yılların ilk yarısında ihracatımız yalnızca 3 milyar dolardı. Yabancı dil bilgisi olmayan, gerekli donanıma sahip olmayan bir nesil bu ihracat rakamını 155 milyar dolar seviyesine getirdi. Bugün dünyada ürün satmadığımız ülke kalmadı. Yeni neslin bizim sahip olmadığımız tüm donanıma sahip olduğu düşünüldüğünde 2023 hedefine ulaşmak hiç de hayal değil.” Dedi.

Bölge sorunlarına milletvekilleri ile çözüm getirmek amacıyla ortak çalışmanın önemini dile getiren Parmaksız, “Önümüzdeki haftalarda iş adamları adına kısa-orta ve uzun vadeli taleplerimizin yer alacağı bir dosya sunmak istiyoruz. İlimiz sorunlarına biz iş adamları cephesinden, siz hükümet cephesinden bakarak birlikte bir çalışma yürütmeliyiz.” Şeklinde konuştu. Ayrıca milletvekillerine Ankara göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Parmaksız’ın ardından konuşan milletvekilleri nazik davetlerinden dolayı NTSO Meclis ve Yönetim Kurulu’na teşekkür ettiklerini belirterek, Güneydoğu’da devam eden vahim olayların son bulması için gerekli çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini dile getirdiler. Ayrıca iş adamları ile İlimiz sorunları hakkında istişare etmenin önemine değinen milletvekilleri aslında bu ziyaretin gecikmiş bir ziyaret olduğunu belirterek ortaklaşa yapılan bu toplantıların mutlaka devam etmesi gerektiğini söylediler. 

Toplantı sonrasında dilek ve temenni bölümünde söz alan NTSO Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Babaoğlu, MEDAŞ’a bağlı illerde yaşanan ve elektrik ruhsatı almak isteyen aboneler için büyük bir sıkıntı olan bürokratik işlemlerin kısaltılmasına desteklerinden dolayı milletvekillerine teşekkür etti.