Kendileriyle görüştüğümüz Nevşehirli iş adamlarımızdan yapılan sesleniş yapılacak olan NTSO seçimleri için Birleşme kararı alınması yönünde. Hatta bazı kesimlerce NTSO seçimleri öncesinde Birleşme kararı kesin çıkar şekliyle yorumlanıyor.

 -----------------------------------------------

Ortak hareket kararı alınarak seçimlerde Birleşme kararı alınarak girilmesi gerektiğini vurgulayan bir kesim çevrenin bu konudaki düşüncesinin temelinde ;Nevşehir küçük bir il.Hep yüzyüze bakıyoruz. Gruplaşma ve ayrımlaştırma yapmak en çok Nevşehir e zarar getirir.Eğer ortak hareketle seçimlere girilirse kazanan Nevşehir olur düşüncesindeler.

Bir tarafta 13 yıldır Başkanlık koltuğunda oturan Arif Parmaksız öte taraftan da Nevşehirin yarınları adına büyük umutlarla destek verilen İş Adamı Yakup Zağlanmış…

Her iki cephede de Parmaksız ve Zağlanmış ekibine destek veren Nevşehirli değerli saygın iş adamlarımız yer bulunuyor. NTSO seçimlerinin Ticari ve insani ilişkilerle açısından bir takım kayıplar doğuracağı endişesi taşıdıklarını belirten bir de şuan için çekimser kalan bir grup bulunuyor.

 

Bu noktada en belirgin Kilit isimler “Musa Ertaş ve Yücel Menekşe” olarak gösteriliyor.Zira Şahsiyetli Beyefendi ve Memleket sevdalısı olarak tanınan Değerli İş Adamı Ertaş ve Menekşe ,şimdiye kadar bir çok fedekarlıkları sergilemekten hiç çekinmediler. Açıkcası Tüm Nevşehir Kamuoyuda taraflı tarafsız çevrelerin ortak düşüncesi ;Koltuk davası gütmeyen memleket hayrına ve kendilerini her zaman bu bağlamda İş bitirici,sorun değil  çözüm üreten insanlar olarak tanıdığımız bu değerlerimizin NTSO seçimlerinde üzerlerine yine büyük iş düşüyor.Ve artık beklentiden uzak olmalarına rağmen tüm bilgi ufku ve tecrübeleriyle memlekete katkıları için onların taçlandırılması gerektiğinide üzerine basa basa söylemek gerekiyor. Daha da ilerisi bu Şimdiye kadarki memlekete katkıları için önlerinin açılarak yeni katkılar sağlanması için bir fırsat verilmesi yönünde…

 

Birleşme Destek Görür mü?

13 Yıllık Başkanlığın ardından Sayın Parmaksız ve ekibi bu birleşmeye nasıl bakar nasıl bir tutum içinde bulunurlar? Özellikle Sayın Ertaş’la daha önceki NTSO seçimlerinde karşı karşıya gelen Sayın Parmaksız, birbirlerine Bir zeytin dalı uzatırlar mı ? Uzlaşabilirler mi???

 

Öte taraftan Nevşehir iş dünyasında büyük destek bulan İş Adamı Sayın Zağlanmış ve ekibi olası bir birleşme kararına sıcak bakarlarmı bilinmez ama ilerleyen günlerde çok sıcak gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

 

“Koltuk mu Memleket Davası mı göreceğiz….”

Elbette iyi düşünülmesi gerekli bir konu.Bazen hayır diye görülen şeyde ŞER,Şer diye görülen şeyde HAYIR vardır.Önemli olan tüm bu iyi niyetlerin yanında Herkesimi kucaklayan ve tatmin edecek bir Birleşim güzel bir sonuç doğurur mu?Yoksa aksi durumda Birleşme konusu Nevşehir i gelecek açısından geri dönüşü olmayan uçurumlarada sürükleyebileceği göz ardı asla edilmemeli.

Yine son  olarak sözün özünde;Koltuk mu yoksa Memleket Davası mı kazanacak hep birlikte göreceğiz…