Seçim sürecinin daha fazla gerginliğe neden olmaması amacıyla bu tarihin alındığı gözleniyor. Yaklaşık 3 binin üzerinde üyesi bulunan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasında yapılacak olan seçimde 26 Meslek Komitesinden delegeler belirlenecek. Bu delegeler önce meclisi oluşturacak. Ortaya çıkan meclis ise içerisinden yönetim kurulunu belirleyecek. 13 yıldır Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası başkanlığını yürüten Mehmet Arif Parmaksız’ın yanı sıra İş Adamı ve Nevşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Yakup Zağlanmış’ın NTSO Başkanlığı,İş Adamı Seyit İnce ile yine İş Adamı Musa Ertaş ın da Meclis Başkanlığı için yarışacakları Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası seçimlerinde oda meclisi ve yönetimi 4 yıl süreyle bu göreve seçilmiş olacaklar. Sürenin kısalması ile birlikte Parmaksız ve Zağlanmış gruplarının çalışmalarına hafta başından itibaren daha da hız vermesi bekleniyor.

Kazanan Nevşehir Olsun…

 Nevşehir İş dünyası önümüzdeki ay yapılacak olan iki büyük seçime kilitlendi. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Ticaret Borsası Başkanlığında yapılması beklenilen seçim sonuçlarını iş dünyası merakla bekliyor.

İlimize gelmesi beklenen yatırım ve ekonomik kalkınma nedeniyle de oldukça önem arz eden Ticaret Borsası ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimlerine adaylar hazırlıklarını sürdürüyor. Ticaret Borsası’na mevcut başkan Tuncer Gök yeniden aday olurken, Rakibi ise Mustafa Çelebi. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için ise, mevcut başkan Arif Parmaksız yeniden Başkanlık için aday olurken rakibi ise adaylığını aylar öncesinden açıklayan Yakup Zağlanmış. NTSO’ da 13 Yıldır Başkanlığını sürdüren ve Aynı zamanda TOBB Yönetiminde de bulunan Arif Parmaksız mı?, Yoksa Yeni Yönetim Yeniden Yapılanma ve Güçlü Büyüme sloganıyla meydanlara inen Yakup Zağlanmış mı?. Daha evvel ilimiz siyasetinde Elkatmış - Köybaşı gruplaşması nedeniyle sıkıntılı dönemler atlatan şehrimizde İş Dünyasının kutuplaşması ve bölünmesi ise Nevşehir için tam manasıyla bir handikap olur yorumları yapılırken elbette Demokraside Muhalefet kanadı olmalı bu hizmet için önemli ama tadında dozunda ve demokratik şekilde olması ise tek temenni. 7 den 70 e herkes Oda Seçimleriyle birlikte kazananın Nevşehir olmasını temenni ediyor Birlik beraberlik içerisinde, Nevşehir’e ve halkımıza yakışır bir seçim atmosferi yaşanması bekleniyor.

Haber:MHA