Ticaret odası Genel Sekreteri İ. Hakkı Aydoğan ve Ticaret Borsası Genel Sekreteri Uğur Aydoğan’ın da katıldığı ziyarette fuar hakkında bilgi veren heyet bu tür tanıtımların Nevşehir turizm sektörü tarafından da destek gördüğünü belirtti.

Vali Mehmet Ceylan ise, Kapadokya tanıtımı için sektörel çalışmaların önemini vurgulayarak bu tür çalışmaların destekçisi olduklarını, TURAB fuarı için de Nevşehir Valiliği olarak her türlü desteğin verileceğini dile getirdi.

13- 16 Kasım 2013 tarihleri arasındaki Türk-Arap İş Adamları Derneği (TURAB)' ın planladığı "GIDA VE GIDA TEKNOLOJİLERİ ZİRVESİ VE İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ ORGANİZASYONU" nda Nevşehir adına kiralanan stantta Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin tarımsal ve gıda ürünlerinin tanıtımı gerçekleştirilecek.

Programa konu ile ilgili 400 kişilik yatırım ve gıda alım heyetleriyle birlikte, Ülkemizde görev yapan 22 Arap ülkesi Büyükelçileri de katılacak. Toplantılarda Arap ülkelerinin Ticaret ve Sanayi Oda Başkanları ve tarım konusunda görev yapmakta olan Devlet makam yetkilileri de bulunacak.