10-11 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara'da yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 72. Genel Kurul Toplantısına Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız ve Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Salaş ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Genel Kurulda NTSO ve NTB Üst Kurul Delegeleri , Ürgüp Ticaret Odası Başkanı Ahmet Aydın, NTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülper Gündüz Yassı ve Oda Genel Sekreteri Hakkı Aydoğan ile Borsa Genel sekreteri Uğur Aydoğan da yer aldılar.


Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Salaş ve yönetim kurulu üyeleri 72. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu için Ankara'ya gittiler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 72.Mali Genel Kurulu nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında TOBB Genel Kurul Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, Oda/Borsa Başkanları ve Delegeleri Anıtkabir'i ziyaret ederek Ata'mızın huzurunda saygı duruşunda bulundular.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleşen genel kurula, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'li Emin Haluk Ayhan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, kongre üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 72. Genel Kurulu, 81 ilin Oda ve Borsa başkanları ile temsilcilerinin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilen ve İki gün süren Genel Kurulun ilk gününde TOBB bünyesinde 10, 20, 33. yılını dolduran üyelere yönelik Hizmet Şeref Belgesi takdim töreni düzenlendi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende ‘Hizmet Şeref Belgesi’ almaya hak kazananlara belgeleri ve plaketleri verildi.

72. Genel Kurul’da ‘Türkiye Hepimizin’ mesajı


TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Genel kurulda yaptığı konuşmada,TOBB camiası olarak birlik, beraberlik ve vefaya büyük önem verdiklerini söyledi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının yeni bir büyüme hikayesi yazmak istediğini bunun için de siyasilerden yeni yapısal reformların elbirliğiyle ve hızla hayata geçirilmesini istediklerini vurguladı.

NTB Başkanı İbrahim Salaş, Genel Kurul sonrası yaptığı açıklamasında, NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız , TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Delegelerle görüşmeler yaptıklarını ve toplantıların verimli geçtiğini dile getirdi.