ODALAR VE BORSA MÜŞTEREK TOPLANTISI ÜRGÜP’TE  YAPILDI

NEVŞEHİR-ÜRGÜP TİCARET  VE SANAYİ ODASI İLE

NEVŞEHİR TİCARET  BORSASI MÜŞTEREK TOPLANTISI YAPILDI

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası , Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası ve Nevşehir Ticaret Borsası  2015 yılı ilk  müşterek toplantısı  Ürgüp’te yapıldı. 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu gereğince İlde bulunan Oda ve Borsalar’ın müşterek  katıldığı toplantıda Odalar ve Borsa tarafından gerçekleştirilmesi düşünülen projeler ele alındı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı  İbrahim Salaş, Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce,  NTB Meclis Başkanı Aydın Karayılan ve ÜTSO Meclis Başkan Vekili Muammer Sak’ın  yanı sıra  Odalar ve Borsa’nın Yönetim ve Meclis Üyeleri’nin katıldığı Toplantı’nın açış konuşmasını yapan Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın,  Müşterek Toplantıların, aynı amaç için çalışan Oda ve Borsaların ortak sorun ve projelerinin değerlendirilmesi ve  işbirliği ortamlarının oluşturulması amacıyla yapıldığını dile getirdi. Aydın NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız’ı  GTİ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden getirilmesinden dolayı kutladı.

Daha sonra söz alan Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı  İbrahim Salaş da yaptığı   selamlama konuşmasında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası  Yönetim Kurulu başkanı M. Arif Parmaksız’ın yeniden GTİ (Gümrük ve Turizm İşletmeleri A. Ş) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra söz alan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız da, Türkiye’nin girdiği seçim ortamı sebebiyle  ekonomide bir durağanlık ve belirsizlik havasının hakim olduğunu belirterek, “Yatırımcılarımız kendi öz sermayeleri ile yatırım yapmalıdır. Bu durağan süreç elbette seçimlerden sonra normal durumuna dönecektir. Bu seçimlerden sonra 4 yıl  Türkiye’de yeni bir seçim beklenmiyor.” Şeklinde konuştu.

Parmaksız, siyasilerin ve siyasi parti adaylarının  önümüzdeki günlerde işadamlarını sık sık ziyaret edeceğini de hatırlatarak, “Hangi partiden,  milletvekili adayı olursa olsun, seçiminiz hangi partiden yana olursa olsun, mutlaka ama mutlaka şehrin sorunlarını, işadamları ve sanayicilerin sorunlarını adaylara iletin.” Önerisinde bulundu.

Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliği yaptığı müşterek toplantı daha sonra  gündemdeki  konuların tartışılması ile sona erdi.