ORGANİZE SANAYİ ATIK SUYU İÇİN NTSO’DAN PROJE DESTEĞİ

 

Özel Organize Sanayi Bölgesi’nin en önemli sorunlarından birisi olan atık su sorunu için kolları sıvayan Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası, soruna kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla Ahiler Kalkınma Ajansı ile  ortak proje imzaladı. İmzalanan proje kapsamında Doğrudan Faaliyet Desteği ile bölgenin arıtma problemine kalıcı bir çözüm getirilecek.

 

Konu ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Arif Parmaksız, hali hazırda   Bölge’de  faaliyet gösteren tesislerin atık sularını arıtmadan doğrudan kanalizasyona akıttığını  belirtirken, kısa ve orta vadede ciddi çevresel risk oluşturan atık sular için arıtma tesisine ihtiyaç olduğunu Nevşehir  Ticaret ve  Sanayi Odası’nın da bu konu üzerinde  çalışmalar yaptığını  dile getirdi.

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, arıtma tesisinin olmadığı Islah Organize Sanayi Bölgesi’nde Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’ne göre,  deşarj standartları sağlanamaması sebebiyle bir arıtma tesisine,  dolayısıyla bu amaçlı yapılacak ön çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirterek, “Mevcut atık su debisinin ve karekterizasyonunun belirlenmesi, ölçüm ve analiz çalışmalarının yapılması bu çalışmalar sonrası gerekli olan arıtma tesisinin süreç hesaplarının, tasarımının, boyutlandırılmasının ve maliyet analizinin ortaya konulması gerekiyor Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Ahiler Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülecek bu çalışma ile ilgili yönetmelik çerçevesinde bölgedeki atık su arıtma tesisi ihtiyacı ortaya çıkarılacak. Bu yolla en uygun tasarım, en uygun maliyetli işletme koşullarının oluşturulması sağlanacak. Böylece Bölge için kritik boyutlara ulaşmadan bir çevre sorununun çözümü sağlanacak.” Dedi.

Proje bedelinin yüzde 75’i  Ahiler Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği Fonu’ndan karşılanacak..