Karadeniz Ekonomik İş Birliği Rusya Konseyi Anadolu Temsilciliği OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan’ı  ziyaret etti.

Karadenizde  Ülkelerle İş birliği  Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı İlter Sağırsoy , Rusya’nın Kırım’a verdiği12,5 milyar dolarlık yapılandırma hibesinden pay almak için Türkiye’ye öncelik verildiğini hatırlatarak, “ Yeni Başkanımızla bu konuda iş birliği yapmak istiyoruz, vakit daralıyor hemen adım atmak lazım. ” dedi.

OSB Başkanı Tahir Nursaçan da, “ Kırım’a tarihsel ve kültürel bağlarımızdan dolayı ayrı bir ilgimiz var . 12,5 milyar dolarlık yatırım fırsatı için de muhakkak çok önemli adımlarla,  işbirliklerine imza atacağız” dedi.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, yönetimi devraldıktan sonra da gördükleri teveccühün giderek daha da arttığına dikkat çekerek, “ Artık önümüze bakacak ve OSB deki bin 50 fabrika için neler yapabiliriz ona bakacağız.  Kırım, Rusya ve Şangay İşbirliği Örgütü’ne üye diğer ülkelerle  dış  ticaret ve Pazar geliştirma çalışmalarını süratle yapmak isteriz. Burada  bir  işbirliği oluşturalım ve gerek Şangay İşbirliği  Örgütü Türkiye Temsilciliği ile gerekse Kırım Turk İş Konseyi ile ve Rusya dahil o bölgeyle  yeni Pazar ve ürünler konusunda buradaki fabrikalarımıza  pazar katkısı olması amacıyla her türlü işbirliğine hazırız. Hele ki Kırım bizim tarihsel  ve kültürel bağlarımız da olan bir yer. O nedenle oraya yatırım konusunda da ilgiliyiz ve oraya özel bir  gezi de yapalım sizlerle birlikte biz herşeye hazırız en başta işbirliği olmak üzere” dedi.

Karadenizde Kıyısı Bulunan Ülkelerel İşbirliği (KEİB) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlter Sağırsoy , ve Başkan yardımcıları  Metin Çidem, Mehmet Sönmez ve Mustafa Çidem ile Genel Sekreter Yavuz Budak’ın da hazır bulunduğu “tebrik ziyaretinde”  özellikle dış pazardaki yeni fırsatlar konusunda da önemli görüşmeler yapıldı.  Başkan Sağırsoy, Nursaçan’ı  seçildiği görevinden dolayı kutlayarak, “ Şahsınızda tüm yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyor ve sizlere olan güven ve inancımızı bir kere daha yeniliyoruz. Kırım’da ve Rusya’da çok özel ve yeni fırsatlar var. Rusya Kırım’a 12,5 milyar dolar  hibe verdi ve bu ödenek önümüzdeki seneden itibaren kullanılacak. Bunda da Türkiye ve özellikle Anadolu  yatırımcısı öncelikli, bunun  görüşmelerini yaptık, sözleşmelerini imzalık. Dolayısıyla sizi de bu  fırsatlar bölgesinde görmekten mutlu oluruz.biz de karşılıklı iş birliği için hazırız. “dedi.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan  yakın zamanda Kırım’a giderek  ler türlü konuda devlet üst düzey yöneticileriyle de işbirliği için görüşme yapmaya hazır olduklarını söyledi.