NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Girişimcik Kursiyerlerine  Ders verdi.

 

DERSİMİZ GİRİŞİMCİLİK

‘’YENİ GİRİŞİMCİLERE İHTİYACIMIZ VAR’’

 

Ticaret  Odası bünyesinde  başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nda  Eğitim gören kursiyerleri ziyaret eden Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, kursiyerlerle  bir süre görüşerek önemli tavsiyelerde bulundu.

Nevşehir İş Kur Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından oluşturulan protokol çerçevesinde  başlayan  kursta eğitim gören  kursiyerlere ‘’Girişimcilik’’ ders i veren  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, 2023 hedeflerinin  gerçekleşmesi için yeni girişimcilere  ihtiyaç olduğunu  söyledi.

 Bu tür eğitimlerin tek amacının evde oturan kadınlarla,işsiz kesimi iş sahibi yapmak olduğunu hatırlatan Parmaksız, ‘’Tek amacımız sizleri iş sahibi yapmak.Sizlerin bireysel işyerlerinizi kurabilmeniz  için sizlere yardımcı olmak. Artık dünyada devlet eliyle büyüme bitti. Tüm dünyada özel sektör odaklı büyümenin hedeflendiği bir ekonomik sistem var. Devlet artık ticaretin içinde olmak yerine denetleme ve gözetleme rolünü üstleniyor.’’ Dedi.

Girişimci adaylarına önemli tavsiyelerde de bulunan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, şehirde olmayan, kimsenin yapmadığını ortaya koymanın yeni girişimciler için avantaj olacağını belirterek, ‘’ Türk insanında olan girişimcilik ruhu dünyanın hiçbir yerinde yok. Gelişim,teknoloji ve inavasyonu göz ardı etmeyin. Ticaretin inişli çıkışlı olduğunu unutmayın. Hiçbir zaman moralinizi bozmayın,kendinizi sevin kendinizle barışık olun.Yapacağınız işi iyi planlayın yılmayın. Bu ülke zengin olmak zorunda, Nevşehir için ne yapabileceğinizi düşünün.Unutmayın Nevşehir zenginse, bu Türkiye’nin zenginliğidir’’ şeklinde konuştu.