Parmaksız, 1 Gruptan Seçime Gireceğim...
Han Odasında düzenlenen basın toplantısında konuşan NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız, “Bizim seçim sisteminde adaylık ilan edilmez. Seçim sabahı kim liste getirirse aday olur. Başkan adaylığı diye de bir şey yok. Meclis seçilir. Mecliste çoğunluğu olan başkan olur. Vekaletle oy kullanma yok. Şahıslar kendi gelecek. Şirketler Temsil etme yetkisi olanlar oy kullanacak. Şirketin ortağı olsa bile oy kullanamayacak” açıklamalarında bulundu.

Parmaksız Bir gazetecinin AK Partiden Milletvekilliği için teklif aldınızmı sorusuna da;Evet Teklif Aldım.Ama kabul etmedim.Çünkü benim Siyasetle ilgili bir düşüncem yok ben 13 yıldır olduğu gibi İş Dünyasına hizmet için varım.Kulvarlarımız farklı dedi.

Seçimlerin hakim gözetiminde olup İlçe seçim Kurulu Başkanı'nın da nezaret edeceğini vurgulayan Parmaksız, seçimlerin odanın hizmet binası altında bulunan işyerinde Saat: 09.00'da başlayacağını açıkladı. Parmaksız: "Her türlü güvenlik tedbirleri İlçe seçim Kurulu tarafından alınacak. Yetki Belgeleri üyelerimiz tarafından odamızdan alınmaya başladı. seçimle ilgili üyelerimize her türlü kolaylığı sağlayacağız. Bunla ilgili tüm oda personeline talimat verildi. Kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın. Kimseye karşı bir ayrıcalık veya adam kayırmacılık mümkün değil. seçimler 15 Mayıs günü sabah saat 09.00'da başlayacak ve 17.00'da sona erecek. Geçici sonuçlar o gün ilan edilecek. Bir tam gün itiraz süresi var. İlçe seçim Kurulu'da bunu iki iş günü içerisinde karara bağlayacak. seçimlerde meclis üyesi seçilen arkadaşlar bir araya gelerek önce meclis başkanını daha sonrada yönetim kurulunu seçecek. Yönetim kuruluna seçilenler ise kendi arasında yönetim kurulu başkanı seçecekler" dedi.

NTSO Başkanı Parmaksız la birlikte Meclis Başkan Adayı Seyit İnce,NTB Başkan Adayı Mustafa Çelebi,Mehmet Ali Öbekli,Ekrem Nurlu,Ultaş Dirlik,Zafer İnanır,Cavit Dirikoç,Kemal Güner,Necmi Cantekin,Habil Uluer başta olmak üzere Nevşehir iş dünyasından 150 kişilik İş Adamları ve çok sayıda basının katılımında gerçekleşen toplantıda Parmaksız Oda seçimlerine Siyasetin bulaştırılmaması gerektiğini yineleyerek, Bizim içimizde bulunan her siyasi görüş ve düşüncede bulunan İş dünyamızın saygın isimleri bulunuyor.Biz hepsinin görüşlerine son derece saygılıyız.Zaten Oda Seçimlerinde kanun koyucular seçimlerde siyasetin karıştırılmaması gerekliliğini vurgulayan kararlara imza atmışlar.Bizim içimizde AK Partinin dünden bugüne hizmet etmiş hala bu partiye gönül vererek hizmet eden sağımdan soluma gördüğünüz gibi bir çok üyem var.Ben Gerek siyasetin gerekse iş dünyasında kutuplaşmanın her zaman önüne geçmek adına var gücümle savaşıyorum.Çünkü burada Demokratik bir iş dünyasının çatısı olan Oda seçimlerine gidiyoruz.Hak eden ve herşeyden önce Nevşehir iş dünyasına önünü açacak kadorların kazanması Nevşehirin kazanması tek dileğimiz.Biz güçlü ve tecrübeli ekibimizle bu göreve talibiz Takdir üyelerimizin dedi.


Seçimlere vekaletle oy kullanma işleminin olmayacağını şahısların kendilerinin oy kullanabileceklerini belirten Parmaksız, şirketlerde ise sadece Şirket Temsil Yetkisi olanların oy kullanabileceklerini söyledi.

Oda seçimleri için daha önce Başkanlık için adaylığı açıklayan Yakup Zağlanmış'a Nevşehir de siyasilerin destek verip vermediği konusundaki bir soruyu cevaplayan Parmaksız, siyasi kesimleri kastederek: "Onlar bize oy kullanmayacaklar. Ben 2 bin 912 üyeden oy alacam. Şu anda tüm üyelerimizi tek tek geziyoruz. Üyenin gönlünde olacaksın. Üye seni seviyorsa sana zaten oy verecek dedi.

Hiç kimse kimsenin oyunu alamaz. Bana 2 bin 912 kişi oy verecek desteğini açıklayanların hiç birinin bende oyu yok. Bu işler siyasetin işi değil. Meslek komitelerine seçim yapacağız. Bunlar arasında her siyasi partiden insanlar olacak.Hep söylüyorum tekrar ediyorum Siyaset bu tür işlerin içinde olmamalı. Herkes gücünü kendinden alacak. O tarafa bu tarafa dayanmaya gerek yok. Kendi gücüyle meclise gelen kişi profesyoneldir. Kimsenin tavsiyesiyle meclise gelmeyecek. Güdümlü gelen adam nasıl bağımsız çalışacak orada? Biz 13 yıldır odaya siyaset sokmadık. Herkesin gönlünde bir parti vardır dışarı çıkar oyunu atar ama içeride tartışılan olayların hepsi üyelerimizin ve kuruluşumuzun menfaati üzerinedir. Ama sen bir yerlere dayanarak gelirsen birilerinin kuklası olursun. Bunu unutmamak lazım. Ben bu tür olayları şık bulmuyorum." diye konuştu.

NTSO Başkanı Parmaksız ve Ekibi daha sonra hep birlikte gazetecilere fotoğraf verdi...