Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi , TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Kapıköy Gümrük Kapısının temel atma töreni için Van’da bulunan Nevşehir TSO ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulları Başkanı M. Arif Parmaksız Van Kapıköy Gümrük Kapısı TOBB ve Bakanlık işbirliği ile modernleşecek dedi.

TOBB’un BM tarafından dünyaya örnek gösterilen gümrük kapılarının modernizasyonu projesi Van ve çevresindeki ticareti büyütmek için devrede. Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın modernizasyonu için temel atıldı. TOBB ve Gümrük Ticaret Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleşecek proje ile bölgenin ticaret hacminin katlanması hedefleniyor.
Bu yatırımın, Van ve çevresinin 46 yıllık rüyasını gerçekleştirmede en önemli adımı olduğunu söyleyen 
NTSO ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Van ve bölgesindeki ticarete can suyu olacak projenin vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

Tören sonrası www.fibhaber.com a açıklamada bulunan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İştiraklerinden olan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş olarak Gümrük ve Ticaret ​Bakanlığı iş birliği ile Kapıköy Gümrük Kapısı'nın modernizasyonunu gerçekleştirilecek" dedi.

Kapıköy Gümrük Kapısı’nın 70 milyon liralık bir yatırım olduğunu söyleyen Parmaksız, 10 bin metrekare kapalı olmak üzere 70 bin metrekare alana sahip son teknolojiyle donatılacağını ve 2017 yılı sonu itibariyle açılışı yapılacağını belirtti.

M. Arif Parmaksız, “ Bu bağlamda Kapıköy Gümrük Kapısı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar işbirliğinde Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş tarafından modernizasyonu gerçekleştirilecek olan Kapıköy Gümrük Kapısı temel atma törenini bugün gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Buradan bu vesile ile öncelikle Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ye, TOBB Başkanı Sayın M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Van, Kapıköy gümrük kapısının temeli törenle atıldı. 

Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde yenilenmesi için ilk harç atıldı.

Van-İran arasında bulunan ve TOBB iştiraki Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. (GTİ) tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile modernizasyonu yapılacak Kapıköy Gümrük Kapısı’nın modernizasyon çalışmaları kapsamında yapılan temel atma töreni, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Nevşehir TSO ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulları Başkanı M. Arif Parmaksız, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, bürokratlar, oda ve borsa başkanları, İranlı yetkililer, kurum amirleri ile vatandaşları katılımı ile gerçekleştirildi.


Modernizasyon işlerinin önümüzdeki yıl sonunda bitirilmesi ve hizmete girmesi hedefleniyor.

Öte yandan Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Kapıköy Gümrük Kapısının temel atma töreni için Van’da bulunan Nevşehir TSO ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulları Başkanı M. Arif Parmaksız, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Arif Çetin'i makamında ziyaret ettiler.

Ardından günün sonunda Van İş adamları İstişare Toplantısında Van iş dünyası ile bir araya geldiler.