Rusya’dan patates’e bu yıl çok büyük bir rağbetin bulunduğunun belirtildiğini hatırlatan Nevşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ekiz, Yurt dışından bu yıl patatese ilginin arttığını, Rusya’nın patatese ihtiyaç duyan ülkelerin başında geldiğini ifade etti.

Bölgemizde üretilen patatesin ihracatına yönelik uygulanan bir takım bürokratik engellerin kaldırılması ya da hafifletilmesi konusunda Ak Partili Nevşehir Milletvekilleri ile görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Nevşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ekiz, bu engellerin ihracata yönelik olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması durumunda bölgedeki patates ürününün büyük bir oranda pazarlanabileceğine vurgu yaptı.

Ekiz, “Yıllardır pazarlama konusunda sıkıntı çekilen patates ürünümüzün yurt dışına ihracatı konusunda yaşanan bir takım bürokratik engeller ve sıkıntılar var. Bu sıkıntıların ortadan kaldırılması için Nevşehir Ziraat odası bizim üzerimize ne düşüyorsa yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu yıl Rusya’dan patates’e büyük bir rağbet var. Rusya’ya bölge patatesimizi gönderebilirsek üreticilerimizin depolarında bekleyen ürünleri de değerlendirmiş olacağız. Benim üreticilerimize çağrım, ellerindeki ürünü ucuza satmasınlar, ihraç edeceğiz diye de uygun bir fiyata satmamazlık etmesinler” dedi.

Haber:Ali Çamur