Derinkuyulu üreticilerin patates fiyatlarında artış beklentisi devam ediyor. İki yıl üst üste patatesin maliyetini karşılaması üzerine bu sezon ekimin azlığı nedeniyle bölgede patatesler 70 kuruş civarında alıcı bulmaya başlamıştı.
Patates fiyatlarının düşmesi üzerine Derinkuyu Ziraat Odası Başkanı Yavuz Şen yaptığı açıklamada, “Bölgemiz illerinde turfanda patates hasadı 70  ila 75 kuruş arasında başlamıştı. Bölge genelinde patateslerin sökülmeye başlanmasıyla birlikte patates fiyatları 50 ila 55 kuruş arasındadır. Çiftçilerimiz hala sıkıntılıdır, bu fiyatlar tatmin edici değildir. Ama yine de çiftçimiz geçen yıllara nazaran umudunu yitirmemiş durumdadır. İnşallah önümüzdeki aylarda patates fiyatlarının tekrar 70 – 80 kuruş olacağı kanaatindeyiz” dedi.
 
İlçe Tarım Müdürlüğü emeklisi üretici Ömer Polat’ta, “Şu anda Derinkuyu bölgemizde mahsullerimizi sulamak için 230 metre derinlikten su çıkarıyoruz. Patates ürününün girdileri çok fazla olduğu için kaldırdığımız ürününün değerini alamıyoruz. Kaliteli ürettiğimiz patatesi 50 -55 kuruş arasında satıyoruz, borcumuzu ödemek için çıkış yolu arıyoruz” dedi.

Osman Aytekin