Nevşehir'de patates ürünü ve üreticilerin sorunları konusunda çözüm arayışları Tarım Bakanlığına taşındı. 

Bu kapsamda Nevşehir Milletvekilleri ve beraberindeki heyet Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında bir toplantı düzenlediler. 

Patatesin Güncel Sorunlarına ilişkin Çözüm Arayışlarının masaya yatırıldığı toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı
Mehmet Daniş
 Ve Müsteşarı Nusret Yazıcı ile AK Parti Nevşehir Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Ziraat Odası başkanı Hüseyin Altınısık, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ugur Aydogan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Nevşehirİl Müdürü Okan Yılmaz  ,Üretici Ali Köybaşı, Üretici ve Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar'la Birlikte katıldılar.

Sorunun çözümüne ilişkin istişarelerin yapıldığı Toplantıda, Nevşehir Patates Üreticilerinin Ve Çifçilerimizin Problemleri Görüşüldü. 

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Patateste yaşanan durumun tüm boyutlarıyla masaya yatırıldığını kaydederek, kısa, orta ve uzun vadede önerilerinin ortaya çıktığını belirtti. Toplantının raporlaştırılmasıyla da bir plan dahilinde çözüm için seferber olmaya devam edeceklerini "söyledi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'ta açıklamasında, Nevşehir Milletvekillerinin patatesçilerin sorunları konusunda Bakanlıklar nezdinde ciddi çabalarının olduğunu ve milletvekillerinin patatesle yatıp patatesle kalktıklarını ifade etti.

Daniş şunları söyledi: "AK Parti Nevşehir Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, geçtiğimiz günlerde Bakanımızla biraraya gelerek böyle bir toplantının düzenlemesini istediler. Bizde bu konuda vekillerimizin talepleri doğrultusunda Nevşehir hayetiyle birlikte düzenlediğimiz toplantıyla Patates üreticilerimizin sorunlarını masaya yatırdık. Burada Vekillerimiz ve Nevşehir Heyetiyle samimi şekilde üreticilerin sorunlarını tespiti ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini görüşerek istişarelerde bulunduk..
Böyle bir toplantının düzenlemesi bile ciddi bir gelişme ve sorunun çözümü için önemli bir adımdır. Buradan elde ettiklerimizi raporlaştırıp Bakanımıza sunarak hayata geçireceğiz" diye konuştu.