Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, patates fiyatlarının artmaya başlamasından dolayı çiftçinin yüzünün gülmeye başladığını söyledi.


Nevşegir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altınışık, geçtiğimiz aylarda kilosunun 25 kuruşa satılan patatesin Konya'da düzenlenen toplantının ardından ve milletvekillerinin gayretleri sayesinde 40 kuruşa kadar çıktığını kaydetti. Altınışık, "Geçtiğimiz hafta Konya'da bakanımızın da katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Burada patates konusunda çeşitli görüşmeler de yapıldı. Milletvekillerimiz bakanımız ile patates sorununu birebir görüştüler. Aynı zamanda bizleri de bakanımız ile görüştürerek patates konusunda sıkıntılarımızı dile getirdik. Bakanımız ile görüşmeler sonrasında patatesin kilosuna 50 Lira gibi bir teşvik çıkartıldı. Teşvikin alınmasıyla birlikte Suriye'ye ve iç piyasaya satılan patates fiyatları 25 kuruştan 40 kuruşa kadar çıktı. Şuanda çiftçilerimiz 40 kuruştan patateslerini satmaya başladı. Derinkuyu ilçesinden Suriye'ye 30 kuruşa patates gönderiliyor. Teşvikin olmasıyla birlikte patates ticaretinde ufak tefek de olsa artık bir hareketlilik yaşanmaya başladı.
İnşallah bu hareketlilik böyle devam eder ve Nisan ayı sonuna kadar çiftçilerimiz ellerinde kalan patatesleri satarlar." diye konuştu.