Ahiler Kalkınma Ajansı Nisan ayı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı 30 Nisan 2019 Salı günü Aksaray Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya ilimize temsilen Nevşehir Valisi İlhami aktaş, Nevşehir Belediye Başknaı Rasim Arı ve Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç katıldılar.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın da aralarında bulunduğu Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Bekir Varol katıldı.

  Toplantıda, Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından geçtiğimiz süreçte gerçekleştirilen çalışmalar ve önümüzdeki günlerde ortaya konulacak uygulamalara ilişkin olarak da görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi İbrahim Akın toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Değerli Basın Mensupları, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Nisan Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na hoş geldiniz. Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır. 
                Geçtiğimiz ay içerisinde öne çıkan çalışmalardan biri; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın15 Mart 2019 tarihinde Nevşehir ve Aksaray illerimize gerçekleştirdiği ziyaret olmuştur.  Ziyaret programlarına Ajans olarak eşlik edilmiştir.
    Öte yandan STK Mevcut Durum Analizi kapsamında saha çalışmasına başlanıldı ve bölgedeki STK’larla yüz yüze görüşülerek anketler düzenlendi. 
Yine geçtiğimiz dönemde Üniversite – Sanayi işbirliğini sağlamaya yönelik gerçekleştirilen Laboratuvar ve Test Merkezi Analizi çalışması kapsamında pilot il olarak belirlenen Kırıkkale’de saha çalışmalarına başlanıldı.
Ayıca Abdallık geleneği ile Kırşehir’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Listesine müzik alanında girebilmesine ilişkin ön çalışmalara başlandı.
    Bu dönemde, Bölge işletmelerinin ihracat kapasitelerinin artırılabilmesine yönelik yürütülmekte olan “yabancı öğrenci – işletme eşleştirmesi projesi” kapsamında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerle işletmelerin eşleştirilebilmesi için toplantı organize edildi. 
Ayrıca Temel dış ticaret eğitimi verilen yabancı uyruklu üniversite öğrencilerinin sanayiciler ile buluşturulması için 13 Mart 2019 tarihinde Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda tanışma toplantısı düzenlendi. 
             Geride bıraktığımız dönemde bölgedeki kurumlara yönelik olarak gerçekleştirilen proje eğitimleri de devam etti. Bu kapsamda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi akademisyenleri ile öğrencilerine yönelik, KADEM Kırşehir Şubesi’nin kurumsal kapasitesinin artırılabilmesine yönelik ve Kırşehir Kent Konseyi Alt Çalışma Grubundaki üniversite öğrencilerine yönelik Proje Planlama ve Hazırlama Eğitimleri verildi.
               Bölge illerinde Coğrafi İşaret Tescilinin önemi hususunda Türk Marka ve Patent Kurumu ile işbirliğinde farkındalık toplantıları düzenlendi.
                13 Mart 2019 tarihinde Nevşehir ve Niğde İŞKUR İl Müdürlükleri işbirliğiyle Kariyer Günü Etkinlikleri düzenlendi.
Bugünkü toplantımızın gündem maddeleri arasında ise;“2018 Yılı Dış Denetim Raporunun Sunulması” ve “Sayıştay Başkanlığının Kalkınma Ajanslarına Yönelik Gerçekleştirmiş Olduğu 2017 Yılı Genel Denetim Sonucunda Oluşturulan Raporda Yer Alan Bulguların Görüşülmesi” yeralmaktadır

Toplantımız diğer konuların görüşmesiyle sona erecektir.

Hepinize değerli katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.