İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), kamuoyu ile paylaştığı “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması”nın 2016 yılı sonuçları açıklandı. Nevşehir firması Nev Saç Metal Sanayi İnşaat Nakliye ve Tic. Ltd. Şti. 54. sırayla yer aldı.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren Nevşehirli NEVSAÇ firmasını başarılarından dolayı kutladı. Salaş, Nevsaç firmamız Türkiye’nin ikinci 500 firması arasında yer alarak kentin yüz akı olduklarını söyledi. 

Nevşehir'den bir firmanın yer bulduğu liste hakkında değerlendirmede bulunan Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine üst üste dördüncü kez giren Nevşehir firmasını tebrik etti.


NTB Başkanı İbrahim Salaş açıklamasında, 2016 yılında açıklanan listede Nevşehir'den tek firmanın yer aldığını söyledi.

Başkan Salaş, "Nev Saç Metal Sanayi İnşaat Nakliye ve Tic. Ltd. Şti. firmasını Türkiye’nin en büyük 1000 firması içinde yer almasından dolayı kutluyorum. Açıklanan listede İkinci 500’de yer alan NEVSAÇ firmamız şehrimizin gurur kaynağı olmuşlardır. NEVSAÇ Firmamız hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomik büyüklüğüne katkı sağlamışlardır. Türkiye 2016 yılının ikinci yarısından sonra küresel finans spekülasyonlarına maruz kalmasına rağmen 2,9 oranında büyümeyi başarmıştır. Bu büyüme de Anadolu özel sektörünün çok büyük katkısı vardır.  Diğer taraftan özel sektörün gücüyle büyüyen şehrimizin istenilen büyüklüğe ulaşabilmesi için Nevşehir'imizden daha fazla büyük marka firma çıkarmalıyız. Listeye giren firmamızı kutluyor gelecekte daha büyük hedeflerle şehrimizin gururu olacak atılımı göstermelerini temenni ediyorum” dedi.