Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Salaş, yaptığı açıklamada, “Kaderini, yaşantısını, geleceğini Nevşehir'e bağlamış, iyi ve kötü günümüzde yanı başımızda bulduğumuz yerli esnafımıza sahip çıkmalıyız. Çünkü bir şehri ayakta tutan o şehrin yerel esnafıdır. Kazandığını yine o şehre yatırıma dönüştüren de yine o yerel esnaftır.” dedi.

“Yerel esnafımıza destek çıkarsak bunun faydasını hep beraber gelecekte göreceğiz.” diyen Salaş, “Paramız yerel ekonomide ve ülke ekonomisinde kalmış olur. Girişimciliği desteklemiş oluruz ve yerel esnafımız Nevşehir'e, yani yaşadığı yere yatırım yapar. Ulusal işletmeler yerine yerel işletmelerden mal ya da hizmet satın aldığınızda, piyasada daha fazla para tutulur. Çünkü bu yerel işletmeler de alışverişlerini bölgesindeki diğer küçük esnaftan, hizmet sağlayıcılardan ve çiftçilerden yaparlar. Böylece küçük esnaftan satın alma, yereldeki vergi büyümesine de yardımcı olur ve yerel işletmeler için yeni teşvikler oluşabilir.” ifadelerini kullandı.

Yerel esnafımıza neden sahip çıkmalıyız...

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Salaş, “Nevşehir ilimiz gibi küçük illerin en büyük ekonomik sorunlardan birisi ulusal ve uluslararası işletmelerin yerel esnaf karşısında yüksek rekabet gücü ve yerel küçük esnafın buna karşı direnme gücünün bulunmamasıdır” dedi.

Yerel esnaftan alışveriş yapmanın ekonomiye katkıları olacağı gibi alışveriş yapılana ve yapana da pek çok faydası olacağını dile getiren Salaş, Yerel esnaftan alışveriş yapmanın sayısız faydaları olmasına rağmen belli başlı en önemli faktörlerini sıraladı. “Ulusal işletmeler yerine yerel işletmelerden mal ya da hizmet satın aldığınızda, daha fazla para ilimizde tutulur çünkü bu yerel işletmeler de alışverişlerini bölgesindeki diğer küçük esnaftan, hizmet sağlayıcılardan yaparlar böylece küçük esnaftan satın alma, yereldeki vergi büyümesine de yardımcı olur. İhtiyaç sahibi kişilere ve hayır kurumlarına yerel esnaf sahip çıkar. Yerel işletme sahipleri, yerel olmayanlara göre hayır kurumlarına daha çok bağışta bulunurlar.

Yine Şu bir gerçek ki; yerel esnaf, büyük işletmelere göre, değerlerinize ve isteklerinize daha çok önem verir ve bu isteklerinizi karşılamak için özen gösterirler. Haliyle sizin kendinizi daha özel ve önemli hissetmenizi sağlarlar. Yerel esnaftan yapılan alışveriş orta ve uzun vadede kişinin kendi menfaatinedir” dedi.

NTB Başkanı İbrahim Salaş'a, Esnafımıza sahip çıkan bu değerli ve anlamlı açıklamaları için teşekkür ediyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki, tamda seçimlerin devam ettiği diğer mesleksel odalarda bu konuya hassasiyet gösterip bu konuda farkındalık oluşturmak halkımızı bilinçlendirmek adına ortaya somut çalışmalar koyarlar.

Yüzde % Nevşehir Markası FİB Haber.Com olarak bizler,
Yıllardır çağrı yapıyoruz.
Pek çok defa paylaştık.
Dedik ki:
“Nevşehir'de yaşayanlar; bu kentin kendi ürünlerine, bu kentte üretilen ürünlere sahip çıkmalı…”
Niye olmadığının elbette pek çok nedeni var.
Tüketicinin de, üreticinin de nedenleri var.
Bizce en büyük neden, bilinçsizlik…
Duygusuzluk…
Ve maalesef Kentlilik dayanışmasının olmaması…
Ama karamsar olmanında anlamı yok. Böyle gelmiş ama böyle gitmez. Yeter ki hatalarımızdan ders çıkaralım. Esnafımızda bundan kendi üzerine düşen payı çıkarmalı. Ama tüketicide "5 kuruş fazla olsun, Yerli esnafımız kazansın" düşüncesinde olmalı.

Neden olmasın? 

Siz mesela bir cemiyetinizde hiç büyük alışveriş marketlerinin veya mağazanın bir yetkilisinin, bir müdürünün tebrik etmeye geldiğini gördünüz mü? Ve ya bir cenazenizde aynı kişilerin gelip de bir Fatiha okuduğunu duydunuz mu? Ne görebilirsiniz ne de duyabilirsiniz. Çünkü oraya gelmezler. Oraya ancak Bakkal Osman Amca, Fırıncı Salim amca, Kasap Adnan Abi gibi yerel esnaflar gelir. Duasını da eder, tebrikini de yapar.

Eğer Nevşehir’in parasının Nevşehir’de kalkasını istiyorsak yerel esnafa sahip çıkmalıyız. Bu marketlerin veya mağazaların çoğunun vergi dairesi Nevşehir değildir. Ya İstanbul’dur, ya Ankara’dır, ya da İzmir’dir. Yani para Nevşehir’den buralara gider.

Yıllarca Vergi Rekortmenleri açıklandığında hep duygulanmışımdır. Çünkü orada gerçekten yerel esnafları görebilirsiniz.
Yerel esnafa sahip çıkmak dileğiyle...
 
"Esnafına sahip çık açık kapın kalsın"

NEVŞEHİR'İN GÖZÜ KULAĞI VE SESİ "FİBHABER.COM " ESNAFININ HER ZAMAN YANINDA...!