Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü, önemli bir çalışmaya imza attı. 81 ilin tamamında sanayinin, üretimin son durumunu, ihtiyaçlarını ve hangi ilde hangi yatırımların yapılabileceğini belirledi. Buna göre Nevşehir ili için belirlenen yatırım alanları şu şekilde oluştu.

 Sanayi Bakanlığı Nevşehir İçin Yatırım Alanlarını Ortaya koydu

Sanayi Bakanlığı 81 ilde yatırım alanlarını tek tek ortaya çıkardı.

İbrahim EKİNCİ 'nin Haberi- İş'in İçinden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü, önemli bir çalışmaya imza attı. 81 ilin tamamında sanayinin, üretimin son durumunu, ihtiyaçlarını ve hangi ilde hangi yatırımların yapılabileceğini belirledi. Çalışma özellikle bu yanıyla yatırımcılar için büyük önemde. Bakanlık çalışmasında ulaşılan tespitler, analizler, Mayıs 2012 tarihli "81 İl Durum Raporu"yla açıklandı. Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, raporun önsözünde, çalışmayı şöyle anlatıyor: "Bu çalışma; Genel Müdürlüğümüz veri tabanında kaydı tutulan, Sanayi Sicil verileri, (Sanayi Sicil kaydı bulunan firmalar esas alınmıştır) il müdürlüklerimizden gelen bilgiler ile Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü ve Ekonomi Bakanlığı'ndan (Dış Ticaret Müsteşarlığı) alınan bilgiler doğrultusunda, tüm illerimizin yatırım ortamı ile ilgili gerekli değerlendirmeleri yapılarak hazırlanmış olup, girişimcilerimizin doğru karar almalarına yardımcı olacak tüm argümanların bir araya getirilmesine çalışılmış ve yapabilecekleri yatırımlar ortaya konulmuştur. Çalışmanın girişimcilerimize faydalı olacağını ümit ediyoruz."

 

NEVŞEHİR: Turizm, termal, tuğla, briket, taş kaplama, gıda, bal üretim, ambalajlama, patates cipsi ve mısır çerezi, dondurulmuş patates üretim tesisi, toprak işleme makineleri, styropor'dan ambalaj ve yalıtım malzemeleri üretimi, polipropilen çuval, bakliyat eleme ve paketleme.

 

AKSARAY: Tarım ve hayvancılık (et ve süt besiciliği, et ve yumurta tavukçuluğu), madencilik (pomza, mermer) gıda ve kimya (ayçiçeği yağı rafinesi, melastan etil alkol ve sitrik asit üretimi) papates cipsi veya hamuru, alabalık, muhtelif makine yedek parça imalatı, otomotiv yan sanayi, ytong ve çivi üretimi, büro malzemeleri imalatı, çocuk bezi ve hijyenik bez, toz, sıvı, jel ve deterjan imalatı, tekstil,teneke kutu ve metal kremit.

 

NİĞDE: Modern tarıma dayalı üretim, seracılık ve bodur meyvecilik, soğuk hava deposu, meyve konsantresi, hayvansal ürünlerin toplanması ve işlenmesi, kalsit madenciliği, dericilik, tekstil