SGK, prim borcu ödemelerinde süreyi uzattı, vergi affı için ise süre uzamayacak.Prim borcunu ödeme süresi uzatıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, resmi tatil sonrası yaşanan yoğunluk sebebiyle yeniden yapılandırma kapsamındaki borçların ödeme süresini 7 Kasım'a kadar uzattı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan açıklamada, bankalara yapılan yoğun müracatların teknik aksaklıklara sebep olduğu ve tahsilatların zamanında yapılamadığı belirtildi.

Açıklamada son ödeme tarihinin uzatıldığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

"Kanun gereğince yeniden yapılandırılan işveren primlerinin tahsilet işlemleri 7 Kasım Çarşamba gün sonuna kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılan ödemeler yasal süre içinde yapılmış sayılacaktır."

 Vergi affından yararlanmak için bugün son gün

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek süreyi uzatmanın söz konusu olmadığını söyledi.

Mehmet Şimşek, bir milyondan fazla kişiyi ilgilendiren vergi affıyla ilgili olarak Meclis'te basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Şimşek; ''Son güne bırakılmaması, ilave fırsatın kaçırılmaması için mükelleflerimiz uyardık. Sürenin uzatılması söz konusu değil'' dedi.

Kamuoyunda ''Vergi Affı'' olarak bilinen düzenleme, esnaf, sanatkar, tüccar, serbest meslek erbabı, şirketler ve diğer mükellefleri ilgilendiriyor.

Düzenleme; borçlarını yeniden yapılandırmak için "torba yasa" kapsamında başvuran, ancak ikiden fazla taksiti aksattıkları için aftan yararlanamayanları kapsıyor.

Bu kişilere, birikmiş taksit borçlarını gecikme faiziyle birlikte bugün akşama kadar vergi dairelerine veya bankalara ödedikleri takdirde, kalan borçlarını taksitler halinde ödeme imkanı tanınıyor.