Tarım ve Orman Bakanlığımızca, ülkemizde damızlık ve kasaplık ihtiyacının karşılanması ve ithalatın azaltılması amacıyla 2019-2023 yıllarını kapsayan, Sığırlarda Döl Verimliliğinin Artırılması çalışmaları başlatmıştır. Bu kapsamda Sığırlarda Döl Verimliliğinin Artırılması Faaliyetleri ile ilgili olarak, Nevşehir'de toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla , İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde veteriner hekimler ve sağlık personelleri ile yetiştirici ve hayvan bakıcılarına olmak üzere iki oturumlu toplantı yapılmıştır.

Toplantıya Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan YILMAZ, Müdür Yardımcıları, İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde  görevli veteriner hekimler ve yardımcı sağlık personelleri, ilimizde bulunan serbest veteriner hekimler, Veteriner Hekimler Odası Başkanı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve personelleri, Ziraat Odası Başkanı ve personelleri, ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan yetiştiriciler ve hayvan bakıcıları katılım sağlamıştır.

Toplantıda Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Tahir KARAŞAHİN, İneklerin Döl Verimi Özellikleri ve Döl Verimi Parametreleri, Öğretim Görevlisi Dr. Caner ÖZTÜRK Optimal Döl Veriminin Elde Edilmesinde Tohumlama Stratejileri, suni tohumlama neden nasıl ne zaman konusunda, Konya Selçuk Üniversitesi  Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüseyin ERDEM, döl veriminin arttırılmasına yönelik teknik girişimler, ineklerde gebelik sağlanması, sürdürülmesi, kontrolü ve sorunların çözümü konusunda eğitim ve sunumlarını yaptılar.

     Toplantı sonunda tüm katılımcılara, Sığırlarda Döl Verimliliğinin Arttırılması Konulu Katılımcı Belgesi verilmiştir.