Kurs süresince günlük 20 TL harçlık alacak ve sigortaları yapılacak olan kursiyerler kurs sonunda ise alacakları belgelerle sertifikalı çoban olacak.

Nevşehir’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz burada yaptığı açıklamada, Nevşehir’de hayvancılığın geliştirilmesi projesi çerçevesinde 3 yıl öncesine kadar 60 bin civarında olan koyun varlığının 2015 yılı başında 104 bine ulaştığını söyledi. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de hayvan sayısının artması ile birlikte çobanlık mesleğinin daha da büyük bir önem kazandığını ve bir çok yerde bu konuda sıkıntılar yaşandığını kaydeden İl Müdürü Yılmaz, hem bu alandaki açığı kapatmak hem de bu mesleğin eğitimli kişiler tarafından yapılması amacıyla Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğinde ‘Sürü Yönetimi (Çobanlık) Kursu açtıklarını açıkladı.

Sertifakalı çobanların kısa sürede iş sahibi olacaklarını kaydeden Yılmaz ayrıca Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, sertifikalı çoban çalıştıran üreticilere 5 bin lira destek vereceğini açıkladı