Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ''Sürü Yöneticisi Benim'' kursu  kapsamında kursiyerlere koyun- keçi yetiştiriciliği ile ilgili uygulama eğitimi yapıldı.

 Uygulamalı Eğitime, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü İlhan TEMEL, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Rukiye PINAR, Kurs Eğitmeni Veteriner Hekim Tekin KEÇECİ, Kursiyerler ve Basın Mensupları katıldı.

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ burada yaptığı açıklamada;

Sürü yöneticiliğinin bilinen en eski mesleklerden olduğuna dikkat çekerek bu konudaki eğitimlere önem verdiklerini, yapılan teorik eğitimlerin yanında, yapılan uygulamalı eğitimlerin amacının yetiştiricilerinin bilgilendirilmesi, ilimiz hayvancılığın geliştirilmesi ve daha kalifiye sürü yöneticisi yetiştirmek olduğunu söyledi. Bakanlığımızın sürü yönetimine vermiş olduğu destekler nedeniyle yetiştiricilerimizin faydalanması için talep edilen her yerde kursun açılabileceğini belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İlhan TEMEL ise konuşmasında,

Bu kurslar sayesinde gerek istihdamın artırılması gerekse konusunda daha bilgili ve tecrübeli iş gücü potansiyeline katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, bu kursların yürütülmesinde destek sağlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ve personellerine teşekkürlerini bildirdi.

Daha sonra sürü yönetimi ile uygulamalar gerçekleştirildi.