15 Mayıs 2014 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren "6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile tarım arazilerinin, devir işlemleri ile miras yolu ile intikal işlemleri Nevşehir İl ve İlçe Müdürlüklerimiz tarafından yapılmaktadır.

6537 sayılı kanunun yayım tarihi olan 15/05/2014 ile 08/03/2015 tarihleri arasında ölen, Nevşehir nüfusuna kayıtlı ve üzerinde tarımsal arazisi olan 686 murisin 3549 yasal mirasçısına tebligatlar düzenlenmiş olup, Bakanlığımızca gönderilmeye başlanacaktır. Tebligatlar ile mirasçılara üç ay içinde muristen kalan tarımsal nitelikli arazilerin mülkiyet devrini yapmaları istenecektir.

Mirasçılara tanınan üç aylık ek süre sonunda mirasçılar tarafından mülkiyet devrinin tamamlanmaması durumunda Bakanlığımız ilgili Sulh Hukuk Mahkemesi nezdinde; arazilerin istemde bulunan ehil mirasçıya, ehil mirasçı olmaması durumunda en fazla teklifi veren istekli mirasçıya devrine, aksi halde üçüncü kişilere satılması için resen dava açabilme yetkisine sahiptir.

Konu ile ilgili olarak İl ve İlçe Müdürlüklerimizden ayrıntılı bilgi alınabilir.