Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere hava yolu ile Nevşehir’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi burada Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı ve protokol üyeleri karşıladı.

Bakan Pakdemirli’nin ilk ziyareti Nevşehir’in Gülşehir İlçesinde faaliyet gösteren Doğa Tohumculuk ve Doğa Frozen Food Dondurulmuş Parmak Patates Fabrikası oldu. Protokol üyeleri ile burada incelemelerde bulunarak bilgi alan Pakdemirli daha sonra AK Parti Nevşehir İl Başkanlığını ziyaret etti.

Rektör Bağlı Bakan Pakdemir’e Bilgi Verdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’yü ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi ziyaretlerinde Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve Prof. Dr. Fatma Karipcin ile Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu karşıladı.

Beraberindeki Nevşehir Protokolü ile Bakan Pakdemirli’yi makamında ağırlayan Rektör Bağlı, bölgenin her alanda olduğu gibi tarımsal alanda da kalkınmasına yönelik yürüttükleri çalışma ve projeler hakkında bilgi verdi.

NEVÜ tarafından yürütülen çalışmaların memnuniyet verici olduğunu belirten Bakan Pakdemirli ise, üniversitenin yürüttüğü ve öncülük ettiği bütün çalışmalara Bakanlık olarak desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Ziyaret sonunda üniversite Şeref Defterine duygu ve düşüncelerini yazan Bakan Pakdemirli’ye Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve NEVÜ Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı plaket takdiminde bulundu.

Daha sonra Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tafana Tesislerine geçerek çiftçi ve tarım sektörü temsilcileri ile bir araya gelen Pakdemirli, burada Bakanlık tarafından çiftçiye ve sektöre yönelik ortaya koydukları başarılı tarım politikaları ile desteklemeler hakkında açıklamada bulundu.

Üniversite ziyaretine ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Sayın TC. Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli ve AK kadrolarımızla eğitimde marka kurumumuz Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesini ve Rektörümüz Mazhar Bağlı’yı ziyaret ettik. “SevdamızNevşehir’i her alanda kalkındırmak için gece gündüz demeden gayretle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan liderliğinde çalışıyoruz‬.” dedi.