18. Türkçe Konuşan Giirşimciler programında  heyet başkanlığı görevini üstlenen  Almanya'dan   SALİH TAŞDİREK (sağda), yaz tatilini geçirmek  ve aile üyelerini ziyaret etmek üzere Nevşehir'de bulunduğu sırada, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu BaşkanıARİF  PARMAKSIZ'ı da (solda) ziyaret etti.  
alt
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İ. HAKKI AYDOĞAN'ın önerisi üzerine,    Genç  Girişimciler Kurulu ve   Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine bir seminer vererek iş yapma  deneyimlerini ve Almanya'daki başarı öyküsünü  paylaştı.
alt
18. TKG programı heyet başkanı  SALİH TAŞDİREK (ortada) , Almanya'da, akıllı kilitler, master-anahtar sistemleri, kartlı giriş sistemleri, yangına dayanıklı kapılar, kapı kapatıcı hidrolikler, panik kilitler, kapı aksesuarları pazarlayan şirket sahibidir. 14 yıl çalıştığı 85 yıllık Alman şirketini 2004 yılında sahiplerinden satın alarak çalıştığı şirketin patronu olmuştur. Frankfurt’a 25 km. uzaklıktaki Hanau şehrinde   (IHK) Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısıdır.Almanya’da ilk kez bir Türk oda başkan yardımcılığı görevine seçilmiştir. Maintal Yabancılar Meclisi Başkanlığı görevini 15 yıldır sürdürmektedir.