Nevşehir’in iş istihdamı açısından önemli kuruluşlarından biri olan Üzüm ve Mamulleri Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinde güzel gelişmeler yaşanıyor.Edinilen bilgilere göre; bir dönem Alman firmasının müşteri olduğu ancak daha sonra ortaya konulan Vahim tablo karşısında vazgeçilen TASKOBİRLİK’te iki girişimci yeniden kuruluşu ayağa kaldırmak için kolları sıvadı.

 

Geçtiğimiz günlerde kayısı alımı yaptığı belirtilen bu iki girişimcinin ilk olarak kaysı suyu üretimi ile üretime başlayacağı bildiriliyor. Üzüm konusunda da bu yıl sonuna doğru alımlarda bulunacağı belirtilen TASKOBİRLİK’ in yeni girişimcilerinin özellikle ilimiz genelinde üzüm fiyatlarının yeniden istikrarlı bir düzeyde seyretmesinde de önemli rol oynaması bekleniyor.

Yanlış uygulamalar sonucunda yıllardır atıl bir halde bekleyen ve bölgedeki üzüm, kayısı gibi ürünleri üreten üreticilerin yeniden umudu olması beklenen kuruluşun ayağa kaldırılması üreticileri de daha şimdiden sevindirmiş durumda.

Türkiye genelinde 51 bayii ile ürünlerini satan TASKOBİRLİK’in yeniden o günlerine kavuşup kavuşamayacağı bilinmez ama, önümüzdeki süreçte kuruluşun yeniden işçi alımlarına başlayabileceği ve ilimizin önemli istihdam alanlarından birini oluşturmaya da devam edeceği bildiriliyor.


Haber:Ali ÇAMUR