Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonuyla bu yıl 7'incisi düzenlenecek fuara Nevşehir'in damgasını vurması bekleniyor.

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB), Nevşehir'in tanıtımı için başlattığı hamlelere devam ediyor.  

Nevşehir NTB, Türkiye'nin en önemli fuarlarından olan 7. Yöresel Ürünler Fuarına (YÖREX) katılacak. Geçtiğimiz yıllarda YÖREX'in en başarılı illerinden olan Nevşehir'in yine fuara damgasını vurması bekleniyor.      

Türkiye’nin ilk ve en büyük yerli malı tanıtım organizasyonu olan 7. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) 26 - 30 Ekim 2016 tarihleri arasında Antalya Expo Center Fuar Merkezinde düzenlenecek. YÖREX Fuarı, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bir organizasyondur. Katılımcılar 10.000 metrekarelik alanda bir araya gelecek, her şehir kendi yöresel ürününü, kendi şehrinin marka değerlerini tanıtacak. Bu ürünler hem profesyonel alıcılarla, hem de fuar süresince Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerle buluşturulacak. Ayrıca, coğrafi işaret ve markalaşma konularında katılımcılara destek sağlanacak ve fuar süresince etkinlikler düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarda; 66 ilden 417 stand kurularak yöresel ürünlerini ve kültürel zenginliklerini yerli ve yabancı 132 bin ziyaretçiye tanıtma fırsatı elde edilmişti.      

Fuara ilişkin Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş yaptığı açıklamada; "Nevşehir Ticaret Borsası olarak; İlimizde üretilen veya yetiştirilen yöresel ürünlerimizin, ulusal ve küresel ölçekte tanıtma fırsatı elde edilmesi, Yöresel ürünlerimizin ticarileşmesi konusunda girişimcilere ve üreticilere rehber olması, Yöresel ürünlerimizin ticari değerlerinin ve piyasa derinliklerinin artmasıyla İlimizdeki ticari hayatı canlandıracağı, Yöresel ürünlerin tescillenmesi ve markalaşmasında açılım sağlayacağı, Yöresel ürünlerini, genellikle yerel pazarlar için üreten firmalarımız, bu fuarla ulusal pazarlara açılma olanağı sağlayacağı için bu yıl 7.si düzenlenecek olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında İlimiz adına siz değerli üyelerimizin desteği ve katılımı ile yer alma kararı verilmiştir.    

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) tarafından İlimiz adına açılacak standımızda 26 - 30 Ekim 2016 tarihleri arasında fuara katılarak ürünlerini sergilemek, tanıtımını yapmak ve ürünlerinin markalaşmasını isteyen veya fuara katılamayıp ürünlerini odamız aracılığıyla göndermek isteyen üyelerimizin Odamızla irtibata geçmesi önemle rica olunur."