NEVŞEHİR(MHA) Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü 2 yıl içerisinde Nevşehir’deki projelere 27 Milyon 800 bin TL hibe ödemesi yaptı.

Nevşehir Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Müdürü Murat Asiltürk, 2 yıldır proje kabul edebilen, 3 yıl önce ilimizde faaliyete geçirilen TKDK İl Koordinatörlüğünün bu yıl Nevşehir ekonomisine yine önemli katkı sağlayacak projelere hibe desteği sunmaya devam edeceğini ifade etti.

Asiltürk, “Bilindiği üzere kurumumuz henüz 3 yıllık bir kurum. 2 Yıldır proje kabul etmeye devam ediyoruz. 2014 yılında 10. ve 11. çağrı süreçlerinin tamamlanma aşamalarını yaşadık. Bu süreçte 173 tane traktör ve beraberindeki makine ve ekipman desteği sağladık. 2014 yılı içerisinde 19 Milyon 400 bin TL dolayında bir hibe ödemesi gerçekleştirdik. Önceki dönemki ödemelerimizle beraber 27 Milyon 800 bin TL hibe ödemesine ulaştık. Şu ana kadar bize ulaştırılan 214 projenin 198 adedinin ödemesini yaptık. Bunların 173 tanesi traktör projeleri idi. 6 tanesi hayvancılık projeleri idi. 1 tanesi 5 bin başlık kümes hayvancılığı projesi idi. 3 tane Pansiyon, konaklama tesisi yapımı hayata geçirildi. 1 tane restoran projemiz bu dönem de faaliyete geçirildi. Halen geçtiğimiz yıl yapımına başlanan bazı projelerimizin Ağustos ayına kadar tamamlanması konusundaki çalışmalar da aralıksız devam ediyor. Bu projelerin belirlenen zamanı içerisinde tamamlanarak Nevşehir ekonomisine kazandırılmasını bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.