Derinkuyu Düğün Salonunda yapılan toplantıya ilçe Kaymakamı Mithat Can Kutluca, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk, Derinkuyu Belediye Başkan V.Hüdaverdi Yıldırım, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, Suvermez Belediye Başkanı Yaşar Özdemir, İlçe Tarım Müdürü Vedat Kaya, daire amirleri, AKP İlçe Başkanı Serdal Pala, CHP İlçe Başkanı Zeki Şener Taşkesen ve yatırımcı ve çiftçiler katıldı.

 

Katılıma yoğun ilgi gösteren davetlilere açış konuşması yapan İl Koordinatörü Murat Asiltürk Kururum hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, “Bu yıl kurulan kurumun amacı yeni açılacak girişimleri desteklemektir. 10 ana başlıkta hibeler yapılacak, projeleri 15 Şubat 15 Martta kabul edeceğiz. Patatese alternatif olacak ürünlere kuracağınız sulama tesislerine destek veriyoruz” dedi.

Kürsüye gelen ilçe Kaymakamı Mithat Can Kutluca’da kısa konuşmasında, “Bu kurum kalkınmayı sağlamak için geldiler. Bu projeleri sonuna kadar destekliyorum. İnşallah faydalı bir toplantı olur” dedi.

Konuşmacı Ahmet Durak’da hibe projeleri ile ilgili bildiler vererek, “Kuruluş alacımız kırsal kalkınmayı desteklemektir. Biz çağrı ilanı ile bir proje almaya çalışacağız. Sunmuş olduğunuz projeyi değerlendireceğiz. Projelerinin uygun olup olmadığını kontrol edip Kurum Merkezimize gönderiyoruz. Yerinde yapılan harcamaya ait belgeler ibraz ediliyor. Ödemeler yapıldıktan sonra proje beş yıl devam etmek zorundadır. Bir yatırımcı dört proje ile müracaat edebiliyor” dedi.


Haber:Osman Aytekin