Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği'nin (Ab) Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA'nın Kırsal Kalkınma (IPARD) Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 12. Başvuru Çağrı İlanına çıktı.
Yapılan yazılı açıklamada, IPARD Programı kapsamında yatırımda bulunmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere gerçekleştirilecek başvurulara yönelik TKDK'nın, 15 Ocak 2014'te 12. Başvuru Çağrı İlanına çıktığı belirtildi.

Söz konusu çağrı döneminin, yüzde 75'i Ab, yüzde 25'i de Türkiye Cumhuriyeti katkısından oluşan toplam 488 milyon 772 bin 128 avroluk destek bütçesinin bulunduğu kaydedildi.

TKDK'nın, IPARD kapsamında süt ve et (kırmızı et ve kanatlı Eti) üreten tarımsal işletmelere, süt ve süt ürünlerinin (süt işleme tesisleri ve üt toplayan üretici örgütleri), et ve et ürünlerinin (kırmızı et ve kanatlı Eti), meyve ve sebzeler ile su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ile kültür balıkçılığının geliştirilmesine yönelik yatırımlara yüzde 50 ila yüzde 65 arasında hibe desteği sağlayacağı bildirildi.

Proje başvurularının yapılacağı ve yatırımların uygulanacağı illerin Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat olduğu ifade edildi.

Başvurular, bu illerde bulunan TKDK il koordinatörlüklerinde 10 Şubat 2014'te saat 09.00'da kabul edilmeye başlanacak ve 10 Mart 2014'te saat 21.00'de sona erecek.

IPARD Programının güncel haline ve ilgili dokümanlar ile Başvuru Çağrı Programına "www.tarim.gov.tr" ve "www.tkdk.gov.tr" internet adreslerinden ulaşılabilecek.