TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk ve müracaatçıları doğru bilgilendirerek Nevşehir’in kazanması için çalışan ekibi, il genelinde onlarca projeyi hayata geçirme fırsatı sağladı.
Hazırlanan projelerin takipçisi olan Asiltürk ve ekibi Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Nevşehir Koordinatörlüğü olarak il genelinde hayata geçirilen yatırımların 100 milyon liranın da hibe desteği kapsamında yatırımcılara ulaşmasını sağladı.
Çalışmalarıyla ilgili sorularımızı yanıtlayan TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk ‘’Bu göreve başladığımız 2012 yılından beri mesai mefhumiyeti olmadan Nevşehir’imize faydalı olmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz, bugün geldiğimiz noktada yüzlerce işletmeye 100 milyondan fazla hibe ödemesi yapmanın mutluluğumu yaşıyoruz. Bu başarıda emeği olan tüm mesai arkadaşlarıma ve paydaşlarımıza teşekkürlerimi arz ediyorum’’ dedi.
8-10 Nisan 2013 tarihinde gerçekleşen Avrupa Komisyonu denetimden sonra yetki devrini alan TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü, 15 Şubat 2013 tarihinde başlamış olan 9. Çağrı Dönemi ile birlikte proje almaya başlamıştı.
-    327 PROJE İLE SÖZLEŞME İMZALANDI
Geçen sürede Nevşehir genelinden teslim edilen 420 projeden, 327 proje ile sözleşme imzalandı.
Sözleşme imzalanan projelerin toplam yatırım tutarı yaklaşık 155 Milyon TL iken yatırımını tamamlamış olan proje sahiplerine 2013 yılında 8.31 Milyon TL, 2014 yılında 19.49 Milyon TL, 2015 yılında 11.96 Milyon TL, 2016 yılında 40.11 Milyon TL olmak üzere toplam 79.87 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirildi.
-    AYRICA IPARD KAPSAMINDA 100 MİLYON TL’LİK HİBE SAĞLANDI
2014-2020 Döneminde uygulanmak üzere hazırlanan (IPARD II) program kapsamında, bu güne kadar çıkılan proje başvuru dönemlerinde TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğüne sunulan ve uygun bulunarak sözleşme imzalanan toplam 84.679.700 TL tutarındaki 67 adet proje için IPARD II döneminde toplam 20.163.000 TL hibe ödemesi gerçekleştirildi.  
IPARD I döneminde 327 adet projeye ödenen 79.87 Milyon TL hibe tutarına ilaveten IPARD II dönenimde ödenen 20.16 Milyon hibe tutarı ile birlikte Nevşehir’de TKFK tarafından verilen hibe tutarı 100 Milyon TL’yi aştı.
-    ONLARCA YATIRIM TKDK SAYESİNDE HİZMETE GİRDİ
Bu güne kadar hibe desteği verilen projelerle hayvancılık alanında desteklenen 60 adet AB standartlarındaki işletmeler ile Nevşehir’de hayvancılığa doğrudan katkı sağlayan işletmeler oluşturuldu.

TKDK İl Koordinatörlüğü ayrıca destekleme konularından Kırsal Turizm kapsamında desteklenen 40 proje ve yatırımı devam eden 17 proje ile  hem bölgede yer alan konaklama kapasitesine katkıda bulunmuş hem de ilimizde son yıllarda Turizm tesisleri için en önemli destekleme kaynağı oluştu.
Tarıma dayalı sanayii tesislerinden desteklenen günlük 70 ton işleme kapasiteli Süt İşleme Tesisi ve günlük 30 büyükbaş 50 küçükbaş kesim kapasiteli kırmızı et kesimhane ve işleme tesisi gibi tesisler ile ilimizde üretilen hayvancılık ürünlerinin desteklenmesi, hayvancılık sektörünün dışa bağımlılığını azaltan önemli ve stratejik birer yatırım olarak hizmete girdi.
-    2600 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANDI
TKDK İl Koordinatörlüğü Nevşehir’de Hayvancılık alanında 54 projeye, Broiler (Beyaz et) yetiştiriciliği ve yumurta tavukçuluğunda 6 projeye, Turizm sektöründe 40 projeye, Yenilenebilir enerjide (GES) 1 projeye, Süt işleme sektöründe 1 projeye, Kesimhane ve Kırmızı Et işleme Sektöründe 1, yerel ürünlerde 3 projeye hibe desteği sağlamıştır destek sağlanmıştır. Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi alanında ise 249 projede 168 adet traktör olmak üzere makine ekipman desteği sağlanarak 5000 dekar araziye tıbbı aromatik bitki ekilişi sağlandı. Yapılan desteklerle 600 kişiye doğrudan 2000 den fazla kişiye ise dolaylı istihdam sağlandı.
Asiltürk, “Yatırım tutarı 36 milyon TL olan 34 projenin ise yatırım süreci devam etmektedir. Bu yatırımların tamamlanması ile birlikte ilimizde kurumun desteklemeye başladığı günden itibaren gerçekleşen toplam yatırım tutarı 300 Milyona, ödenen hibe tutarı 120 Milyon TL’yi ulaşacaktır. İlimizde TKDK kapsamına daha fazla destek verme, daha fazla istihdam oluşturma adına kurum faaliyetlerimiz, mesai mefhumiyeti gözetmeksizin devam edecektir” açıklamasında bulundu.