Kırşehir Heyetinin geçtiğimiz aylarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyareti neticesinde TOBB Yönetimi Ahi Evran Külliyesi projesine 7 milyon TL destek olma kararı aldı.
Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen’in yer aldığı Kırşehir Heyeti geçtiğimiz aylarda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek Kırşehir Belediyesi’nin ülkemizin önde gelen mimarlarına hazırlattığı Ahi Evran Külliyesi projesinin sunumunu yaptı ve TOBB Yönetiminden projeye maddi destek olması talebinde bulundu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da yakın ilgisi neticesinde TOBB Yönetim Kurulu geçtiğimiz günlerde projeye 7 milyon TL destek olma kararı aldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan şunları söyledi:

“Öncelikle Ahi Evran Külliyesi projemize destek olacak olan TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve TOBB Yönetim Kuruluna tüm hemşerilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Belediyemizin ülkemizin önde gelen mimarlarına hazırlattığı bu proje Kırşehir’in değil, Türkiye’nin gelecek nesillere armağan edeceği büyük bir projedir. Bu projeyi bizim belediye, valilik, vb. kaynaklarla yapmamız mümkün olmadığı için Kırşehir Heyeti olarak projeye maddi kaynak bulma arayışındayız. İlk aklımıza gelen TOBB oldu. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Müfit Göçen’in de özel gayretleri sayesinde TOBB Başkanımıza projemizi sunma imkânı bulduk. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı’nın da destekleri ile TOBB Yönetiminin projemize maddi kaynak sağlayacak olması hepimizi memnun etmiştir. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan tören ile Valilik-Belediye ve TOBB arasında protokol imzalanacaktır.

Ancak 4 etaptan oluşan projenin tamamlanabilmesi için bu kaynak yeterli değildir. Kırşehir Heyeti olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB), Halk Bankası, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde kaynak bulmaya çalışıyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı, projemiz ile yakından ilgileniyor ve bizleri yönlendiriyor. Ona da tüm hemşerilerimiz adına teşekkür ediyoruz. İnşallah Ahi Evran’ın torunları olarak Ahi Evran’a yakışır bir külliyeyi yaparak gelecek nesillere emanet edeceğiz”