Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş yaptığı Açıklamasında;3 HAZİRAN 2014 SALI günü Resmi Gazetede yayınlanan 29019 sayılı (Tebliğ No:2014/20) ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNE DAHİL OLAN ÇİFTÇİLERE MAZOT, GÜBRE VE TOPRAK ANALİZİ DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ'DE daha önce 1 Ocak- 31 Aralık olan toprak analiz yaptırma süresi 1 Ocak-1 Eylül olarak yeniden belirlenmiştir.Yani yıl içerisinde 31 Aralık olan son ANALİZ yaptırma tarihi 1 EYLÜL olmuştur hatırlatmasında bulundu....

Tebliğin ilgili bölümü aşağıdadır...

Ödeme miktarı


MADDE 7 – (1) 5 inci maddede belirtilen çiftçilere dekar başına mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılır. Toprak analizi desteği dekar başına 2,5 TL’dir.


(2) Mazot ve gübre destekleme ödemeleri üç ana ürün grubunda alan bazlı olarak yapılır.


 


Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları


 


Hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanları


 


Yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanları


(3) ÇKS’ye kayıtlı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için, her 50 dekarlık alan için bir analiz olmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1/1/2014 tarihi ile 1/9/2014 tarihi arasında toprak analizi yaptırılması zorunludur. 50 dekarın altındaki tarım arazisi için bu şart aranmaz.


(4) Toprak analizi desteği ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1/1/2014 tarihi ile 1/9/2014 tarihi arasında toprak analizi yaptırması zorunludur. Her toprak analizine en fazla 50 dekar için ödeme yapılacaktır. Her analiz en fazla 50 dekarlık bir tarım arazisini temsil eder.