NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de bulunan bölge müdürlükleri arasında yerini alan Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü yeni ve kendisine ait binasına kavuşmasıyla birlikte Nevşehir’de konuşlanmışta olacak.

İleriki süreçte bölge müdürlüğünün başka bir ile kaydırılmasının da önüne geçilmesi anlamına gelen Türkiye İstatistik Kurumu Nevşehir Bölge Müdürlüğünün yeni hizmet binasında çalışmalar hızla sürüyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü hizmet binası, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi yanında, Nevşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen yaklaşık 10 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edildi.

Bu çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte Nevşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği alan üzerinde TÜİK Nevşehir Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatı tamamlandı. Hizmet binasında idari ve sosyal mekanların yanı sıra 120 ve 250 kişilik konferans salonu ile TÜİK’ in bilgi işlem yedekleme merkezi de modern hizmet binasında hizmete kazandırılacak.