Ertaş Grup AŞ ve Blok Bims Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Musa Ertaş FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında; Dünya’da bulunan 21 milyar metre küp pomza rezervinin 9 milyar metre küpü Türkiye’de yer alıyor. Bu rezervin önemli bir kısmı Nevşehir imizde bulunuyor. Dünya pomza rezervinin yüzde 43’üne sahip olan Türkiye’de yapılan her dört binandan birinde bims kullanılıyor dedi.

Dünya Markası Blok Bims firmamız sektörünün Dünyadaki önemli adreslerinden biri.  
Ar-Ge ekibimizle Üniversite iş birliğinde yaptığımız çalışmalarımız sonrası Blok BİMS Türkiye’ye pomzayı tanıtmıştır.Şuan Antalya dan Kıbrıs a ,Ankara dan İstanbul a,Eskişehir'den Konya ya ,Edirne den Sakarya ya kadar Türkiye nin dört bir tarafına Blok Bims ürünlerimizi pazarlıyoruz...

Gözenekli yapısı, hafifliği, yüksek izolasyon etkileri, atmosferik şartlara karşı direnci ve yüksek puzzolanik aktivitesi sebebiyle, pomzanın en eski yapı malzemelerinden birisi olduğunu belirten Musa ERTAŞ, Dünya’da 21 milyar metre küp, ülkemizde ise 9 milyar metre küp pomza rezervinin bulunduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin Dünya pomza rezervinin yüzde 43’ üne sahip olduğunu aktaran Ertaş, "Pomzanın yüzde 80’i bims blok diye tanımlanan yapı elemanının üretiminde kullanılıyor. Türkiye’de yapılan her dört binadan biri bimsle yapılıyor." dedi.