TUSKON tarafından, 19-20 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen programa bu sene ilk defa Afrika'da Cape Verde, Seyşeller, Gine Bissau, Botswana ve Cibuti'den, Latin Amerika'da Venezuella ve Panama'dan katılım sağlandı.
GESİAD,Genel Sekreteri yaptığı açıklamada, bu yıl sektörel olarak 18'incisi düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü programında inşaat malzemeleri, iş makinaları ve mobilya sektörlerinden 130 ülkeden bin 428 yatırımcı ile bin 500 Türk iş adamının buluştuğunu ve 20 bin ikili iş görüşmesi yapıldığını söyledi.

İstanbul Fuar alanında, 19-20 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü programına, inşaat ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren Nevşehir’li firmaların da katıldığını söyleyen Sözduyar, "Dünyanın bir çok ülkesinde ekonomik krizler yaşanıyor, iş dünyası olarak krizlerden minimun düzeyde etkilenmemiz için kendimize alternatif pazarlar bulmamız gerekiyor. TUSKON tarafından düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü programı, yeni pazarlara açılmak ve yeni müşteriler bulmak için iyi bir fırsattı, umarım iş adamlarımız bu fırsatı iyi değerlendirmişlerdir." dedi.

GESİAD üyesi BÖLTAŞ  Madencilik Yapının sahibi Ahmet Bölükbaşı  da organizasyona bu sene ilk defa katıldıklarını ve çok verimli sonuçlar elde ettiklerini söyledi. Rusya ve Fransalı iş adamları ile görüşmeler yaptığını söyleyen Bölükbaşı sektörümüz ile ilgili firmaları bu programda bulduklarını dile getirdi.