Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi TSO toplantı Salonunda gerçekleştirildi.  Ürgüp Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın ve konuyla ilgili meslek grubundaki üyelerin de katıldığı eğitimden önce, geçtiğimiz ay düzenlenen geleneksel Ticaret odası iftarı ve vergi rekortmenlerine plaket programına katılamayan BOZ-AK inşaat yetkilisi Ömer Boz’a plaketi takdim edildi.

Nevşehir’den gelen Eğitim Uzmanlarından Makine Mühendisi Yusuf Yalçın’ın sunumuyla gerçekleşen eğitimden önce kısa bir konuşma yapan Ürgüp TSO Meclis Başkan Vekili Avni Duru, gündemde olan işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptıklarını, Ürgüp TSO olarak amacın, meslek grubunda kayıtlı üyelerinin konuyla ilgili bilgi sahibi olması olduğunu ifade etti.

Eğitimde; 6331 Sayılı İş Kanunu , 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İşveren Sorumluluğu, İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi Seçimi Kriterleri, Alt İşveren Kimdir? Nasıl Yönetilmeli, Risk Değerlendirme Nedir, Prosedür ve Talimatların Önemi, OSGB ve İSGB Nedir, İş Güvenliği Hizmetleri Nerden Nasıl Alınır ve Doğru Uygulama ve Doğru Hizmete Ulaşmanın Yolu konuları ele alındı.