Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, açılışta yaptığı konuşmada, Orta Anadolu Bölge Müdürlüğü'nün Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas,Yozgat ve Aksaray illerini kapsayan geniş bir bölgedeki pazarlama ve satış faaliyetlerini yöneterek bu illerdeki potansiyeli daha etkin şekilde değerlendirmek üzere görev yapacağını söyledi.

Şirket olarak yeniden yapılanma sürecini kısa sürede tamamladıklarını ifade eden Bostan, bunda da amaçlarının daha çok kişiye ulaşmak ve daha iyi hizmet verebilmek olduğunu belirtti.

Kayseri'den sonra iki bölgenin daha açılışını yaparak 13 bölge müdürlüğüne ulaşacaklarını dile getiren Bostan, şunları kaydetti:

"Vakıf Emeklilik, yarınlarını güvence altına almak isteyen herkes için farklı ürünler içeren emeklilik planları ve hayat sigortaları ürünleri sunuyor. Özellikle devlet katkısı rüzgarını arkasına alan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), kırdığı rekorlar ve ekonomiye sağladığı katma değerle adından sıkça söz ettiriyor. BES artık daha iyi anlaşılan bir sistem haline gelirken, biz de çıktığımız bu yolda Vakıf Emeklilik markasının bilinirliğini ve farkındalığını yukarılara taşıyarak daha güçlü bir marka olmaya çalıştık. 2013 yılı sonunda fon büyüklüğümüz 1,6 milyar liraya, katılımcı sayımız ise 300 bin kişiye ulaştı. Şirketimizin değerini son 3 yılda 2 katından daha fazla artırdık. Karlı bir büyüme trendi yakalayarak sermaye karlılığımızı yüzde 5'ten yüzde 25'e çıkardık. Böylece aktif büyüklüğümüz 2,4 milyar liraya ulaşmış oldu. Hedefimiz, 2014 yılı sonuna kadar Orta Anadolu Bölgesi'nde 3 bin yeni BES katılımcısını sisteme almak ve yaklaşık 13 milyon lira fon büyüklüğü oluşturmak."

"BES'teki katılımcı sayısı 4,5 milyonu aştı"

Emeklilik sektörünün 2014 yılının ilk 4 ayında başarılı bir performans sergilediğine dikkati çeken Bostan, yılbaşından itibaren toplam fon büyüklüğü artışının siyasi ve ekonomik istikrar ortamının da verdiği katkıyla geçen yılın üzerinde gerçekleşerek 3 milyar lira olduğunu bildirdi.

Toplam fon büyüklüğünün 28,2 milyar lira olarak gerçekleştiğini aktaran Bostan, "Sektör 2013 yılında yakaladığı yüksek katılımcı sayısı trendini 2014 yılında da sürdürmeye devam etti. Sistemdeki toplam katılımcı sayısı 4,5 milyon kişiyi aştı" dedi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak da bireysel emeklilik sisteminin özellikle son yıllarda devletin de verdiği katkıyla çok ciddi anlamda hareketlenmeye başladığına işaret etti.

Bu konuda vatandaşların da bilinçlenmeye başladığını dile getiren Boydak, şöyle devam etti:

"Emeklilik şirketlerinin büyük olması memleketlerde krizleri engelliyor. Burada bu şirketlerin topladığı fonlar genellikle orta ve uzun vadede oluyor. Dolayısıyla bu şirketlerin büyümesi ülke ekonomisinde hatırı sayılır yerde olması, ülkelerin risklere daha dayanıklı bir şekle gelmesini sağlamış oluyor.  Bir de tabiki tasarruf önemli. Bugün cari açıktan söz ediyoruz. Kazandığımızdan fazlasını harcıyoruz. Buraları kullanarak tasarruf oranlarımızı arttırmamız gerekiyor. Şuanda tasarruf oranlarımız ülke genelinde yüzde 12-13 civarında. Bize benzer ülkelerde yüzde 26'ya kadar çıkanlar var. İnşallah bizde bu oranları kısa zamanda yakalarız."

Konuşmaların ardından Bostan, Boydak'a hediye takdim etti.

Daha sonra bölge müdürlüğü ofisi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa VakıfBank Orta Anadolu Bölge Müdürü Mustafa Kaya da katıldı.