“Türkçe Yaz Okulu” kapsamında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine (NEVÜ) gelen 16 farklı ülkeden 19 uluslararası öğrenci hem Türkçe öğreniyor hem de Türk kültürünü yakından tanıma imkânı buluyor.

Haftanın beş günü öğlene kadar Türkçe Yaz Okuluna katılan uluslararası öğrencilere Türk dilini, kültürünü, tarihini, sanatını, müziğini, giyim ve kuşamını yakından tanıma ve görme imkânı sağlanıyor. Ayrıca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kapadokya bölgesinin eşsiz güzelliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen gezilere katılan uluslararası öğrenciler, ATV ve at turlarıyla birlikte Kızılırmak üzerinde gondola biniyor.


Öğrenciler Kavak Kasabasında soğuk hava depolarını gezdiler...

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi ev sahipliğinde ilimizde bulunan 16 farklı ülkeden 19 uluslararası öğrenci  ‘Dünyanın doğal yeraltı soğuk hava deposu’ olarak bilinen Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kavak kasabasında kayadan oyma soğuk hava depolarını görmek için, Doğan narenciye depolarını gezerek doğal buz dolabına canlı şahit olarak hayretler içerisinde kaldılar.

Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit ve depo sahibi İsmail Doğan kayadan oyma doğal soğuk hava depoları hakkında yabancı konuk öğrencilere bilgiler verdiler. 

Bol bol fotoğraf çekerek bu anı ölümsüzleştiren Öğrenciler  Misafirperverlikleri ve Güzel ev sahipliği için Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit ve depo sahibi İsmail Doğan'a teşekkür ettiler.