5 Ülkeden  resmi ve özel heyetlerin katıldığı  toplantıya Türkiye’den sadece Karadenizde kıyısı bulunan ülkelerde ilişkileri geliştirme derneği yönetimi davet edildi.

Yunanistan, İtalya,İsrail, Hindistan ve Türkiye’nin katıldığı  forumda Rusya’nın  Kırım’a yapacağı iyileştirmeler , hibe  destekler  masaya yatırıldığı ve ,enerji, altyapı, inşaat, haberleşme  ve bilgi işlem, gıda, eğitim, tarım ve turizm konularında Kırım’ın beş yıllık kalkınma planının da yapıldığı  toplantı tarihsel önemi  bilinen Yalta kentinde yapıldı.

Yalta Uluslararası  Ekonomi Forum’una Türkiye’den davetli olarak katılan tek resmi kurum Karadeniz’de Kıyısı Bulunan Ülkelerel İşbirliğini Geliştirme Derneği oldu. Derneğin Genel Sekreteri Yavuz Selim Budak yaptığı   açıklamada, ^”Ülkemizi burada temsil etmek çok önemliydi. Çünkü Rusya’nın Kırım’a yapacağı tüm yardım ve desteklerin  hangi sektörlere ve nasıl olacağına dair  herşey burada konuşuldu. Burada olmanın ekonomik geri dönüşünü çok yakında göreceksiniz. Çok ciddi bağlantılar ve işbirliklerinin temellerini attık. Bazıları için de sözleşmeleri imzaladık bile. Kırım ile tarihsel bağların devamı açısından da kültürel bağların devamı açısından da çok önemli bir toplantı oldu. Atılan adımların meyveleri her iki taraf için de çok  yararlı şekilde  alınacaktır, bundan hiç şüphemiz  yok.” dedi.

Kırım Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Ruslan Balbek  İsmaliov ve 2.yardımcı Zaur Smirnov ile görüşen Türk heyetinde Genel Sekreter Yavuz Selvim Budak ile Genel  Başkan yardımcıları Mehmet Sönmez ile Metin Çidem de hazır bulundular.  Karşılıklı yapılan görüşmelerde alınan kararlar Mayıs ayı itibariyle hemen uygulamaya sokulacak.