Ürgüp'te asma ve bağlarda yetiştirilen taze üzüm yaprakları toplanmaya başlandı. 

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz Ürgüp'ün üzüm yaprağına dikkat çekerek, her geçen gün ilginin daha da çok arttığını belirtti.  

Ürgüp'ün yöresel yemekleri arasında yer alan yaprak sarması, dolması için çiftçilerimizin emekleri ile üzüm bağlarında yetiştirilen yapraklar toplanmaya başlanırken, yapraklar pazar ve manavdaki tezgahlarda yerini aldı. 

Ürgüp ve bölgesinde yetiştirilen yapraklar gerek yurt içi gerek yurtdışına gurbetçilerin yakınları vasıtasıyla plastik şişe yada cam kavanozlarda salamura şeklinde gönderiliyor. Aynı zamanda salamura yapılan yapraklar kışın tüketilmek üzere plastik şişe yada cam kavanozlarda güneş görmeyen serin ortamda muhafaza edilerek saklanıyor. Ürgüp'te çokça yetiştirilen evlerde asmalarda ve bağlarda yetişen üzüm yapraklarından yapılan yemekler yerli yabancı herkes tarafından ilgi görüyor. Üzüm yaprağı çubukta ilk çıkan nazik olan taze işleklerden toplanıyor. Üzüm bağlarından toplanan yapraklar değişik içerikte yapılan sarmalar, dolmalar ile sofraların baş tacı haline geliyor. Halk arasında üzüm yaprağı, asma yaprağı olarak bilinir. Taze üzüm yaprağı yetiştirdiği üzüm meyvesinden daha pahalı, sofralık üzümün kilosu 2 - 3 TL'ye satılırken yaprağın kilosu kaliteye göre 15 - 20 TL aralığında satılıyor.