NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ticaret Borsası’nın önümüzdeki yıllarda büyümeye devam edeceğini söyleyen Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Gök, bugüne kadar yapılan çalışmalar ile sektöre önemli hizmetlerde bulunduklarını ifade etti.
Yeni dönemde Nevşehir Ticaret Borsasının ilimizde yine önemli projelere imza atmayı sürdüreceğine değinen Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök, “Her gittiğimiz yerde çok güzel teveccüh görüyoruz ve bu gösterilen ilgi bizleri son derece mutlu ediyor. Özellikle borsamızın kurumsallaşması, personelimizin profesyonelleşmesi ile beraber bütün üyelerimizden teveccüh görüyoruz. Kalaba bölgesi, Kozaklı bölgesi, Gülşehir Bölgesi, Acıgöl bölgesi,Topaklı bölgesi, 
Hacıbektaş bölgesine ziyaretlerimiz oldu. Zahire pazarımıza defalarca gittik ve bütün üyelerimizden ilgi görüyoruz. Zahire pazarını büyük ihtiyaç kabul ettiğimiz zahire pazarının meydanında üzerinin kapatılması ile ilgi bir projemiz vardı. Allah’a çok şükür ki bir ay önce başladığımız bu projemiz bugün itibarıyla da bitti. Zahire pazarı esnaflarımızın daha rahat kullanabileceği bir hale geldi. Burada yaştan, kardan, tipiden korunabilecekleri özellikle dışarıdan gelen köylü çiftçilerimizin rahatça ürününü pazarlayabileceği kapalı bir Pazar haline getirdik. Bunun yanı sıra zahire pazarındaki ziyaretlerimizde borsamızın çevre yolu üzerinde bir kantarı vardı. Bu kantarın işlevinin biraz daha azaldığını, çevre yolunun kapatıldığının ve giriş çıkışların zorlaştığı konusunda bilgiler geldi. Burayı da hemen apar topar da bir hafta içerisinde zahire pazarındaki kantarımızı da hayvan pazarının yakınlarına taşıma imkanımız oldu. Bundan dolayı da Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver‘e de çok teşekkür ederim. Çünkü bu konuda bize son derece yardımları oldu. Borsamızın yaptıklarının yapacaklarının bir teminatı olduğunu değerlendirebiliriz. Esnaflarımızın beklentileri artıyor. Özellikle Kalaba bölgesi bir zahire pazarı oluşumu ve borsamızın bünyesinde de küçük bir laboratuar çalışmamız söz konusu. Bunun yanında Acıgöl dikkatimizi çok çekti. Acıgöl esnafımız parça parça dağınık küçük dükkanlarda sıkıntı görmeleri bizleri mutlu etmemişti. Bununla ilgili olarak Acıgöl Belediye Başkanımız ile de görüştük. Küçük çaplı da olsa zahire pazarını nasıl yapabiliriz nasıl destek olabiliriz diye fikir alışverişlerimiz oldu. İnşallah yeni dönemimizde bu projelerimizi hayata geçireceğiz” dedi.