Türkiye' de yerli otomobil arayışı konusunda babayiğitler çoğalmaya başladı. Bursa ,Eskişehir, Şanlıurfa, İnegöl, Aksaray ve Sakarya'nın ardından yerli otomobili yapacak babayiğidi şimdi'de Nevşehir'de davet etti. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin üretileceği yere ilişkin, "Şu an Çok sayıda ilden talepler var. Konya'dan, Manisa'dan İzmir'den var. Yerli otomobilin üretileceği ili henüz belirlemedik. Bunları değerlendireceğiz." dedi.

Nevşehirli vatandaşlar FİB Haber merkezimize gönderdikleri taleplerinde; Türkiye'nin tam ortasında bulunan ilimiz bu özelliğinin yanında Ankara, Konya ve Kayseri gibi büyükşehirlere olan yakınlığı, Kapadokya'nın merkezi olması vatandaşlarımızı Yerli Otomobil Nevşehir'e Yakışır dedirtti.
Nevşehirli vatandaşlarımız, Mercedes'i Aksaray'a kaçırdık Yerli Otomobili mutlaka Nevşehir'e getirelim. İki ayrı üretim aşaması olacağı belirtillen yerli otomobilin en azından ikinci fazlı iller arasında mutlaka Nevşehir'de olmalı ...

Nevşehir'in de bir sanayi şehri olabilmesi, kabuğunu kırıp gelişmesi ve kalkınması için Aksaray'da Mercedes, Kırşehir'de Petlas örneği gibi Nevşehir’imize de büyük bir yatırım gelmesi gerek. Yerli oto Nevşehir için büyük fırsat ama Mercedes örneğinizdeki gibi siyasi güce bağlı...


Millet gider aya biz gideriz yaya ...

Özellikle yıllar önce merhum Necmettin Erbakan tarafından Acıgöl yolu üzerinde Mercedes Fabrikasının temeli atılmış ama sonrasında bir takım siyasi entrikalar sonrası Fabrika inşaatı başlamadan Aksaray'a taşınmıştı.

1974 yılında MSP-CHP koalisyonu döneminde fabrikanın temeli MSP lideri Başbakan Yardımcısı Profesör Dr. Necmettin Erbakan tarafından muhteşem kalabalık huzurunda Aksaray'da atıldı. İç anadolu bölgesinin en büyük yatırımlarından biri. 1986 yılında 290 çalışanla üretime başlamış ve bugün binlerce kişiye istihdam sağlıyor.