Et ve Süt Kurumu tarafından Bakanlığımızca belirlenen teknik ve sağlık şartlarına uygun olarak izin verilen Güney Amerika Ülkelerinden Besilik Sığır ithalatı gerçekleştirilecek.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Başvurular 15-25 Ağustos tarihleri arasında ilan ekinde Nevşehir ili için Yozgat Et ve Süt Kurumu Kombina Müdürlüğüne Talep Formu imzalanarak bizzat talep sahibi tarafından yapılacaktır. Besilik sığırlar, etçi ve kombine ırkların saf veya melez erkekleri olacaktır.
Talepler, 1 Ekim - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında teslim edilecek olup, başvuru sırasına göre karşılanacaktır. 40 ile 500 başa kadar kapasitesi olan işletmelerin talepleri kapasitelerinin %50 si oranında karşılanacaktır.  Ancak 500-1000 baş arası kapasiteye sahip olup kendi imkânları ile ithalat yapamayan işletmeler kapasitelerinin %50 si oranında ESK ya talep başvurusunda bulunabileceklerdir. Aynı gerçek veya tüzel kişilik adına aynı işletme numarasıyla birden fazla başvuru kabul edilmeyecektir. Böyle bir durumun tespit edilmesi halinde sadece ilk başvuru dikkate alınacaktır. Besilik sığır fiyatı; KDV hariç 3,95 $/canlı kg'dır. Ödemede teslim yeri tartımı esas alınacaktır. Besilik sığır taleplerinde her bir hayvan için 50 $ ön ödeme/avans bedeli Kurum hesaplarına yatırılacak, buna ilişkin dekont başvuru esnasında başvuru yapılan Kombina Müdürlüğüne teslim edilecektir. Sözleşme tarihinde; ön ödeme/avans bedeli, ödemeye esas toplam hayvan bedelinden düşülerek geriye kalan kısmın tamamı Kurum hesaplarına yatırılacaktır. Sözleşmeden imtina eden talep sahiplerinin kurum hesaplarına yatırdığı ön ödeme/avans miktarı Kurum tarafından gelir kaydedilecektir. Fiili ithalattan sonra ithal besilik sığırlar, talep sahipleri tarafından karantina işletmelerinde en az 21 gün süre ile karantinaya tabi tutulacak ve karantina sona erene kadar tüm sorumluluk karantina işletme sahibine ait olacaktır. Talep sahipleri karantina süresince Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sağlık ve teknik şartlarına uymakla mükelleftir.  
İthal edilen hayvanlar tesliminden kesime kadar geçen süre içerisinde bir başkasına devredilmeyecek veya satılmayacaktır. Talep sahipleri bununla ilgili Kuruma taahhütname verecektir. Başvuru evrakları ve daha geniş bilgi www. esk.gov.tr adresinden temin edilebilir" dedi.