NEVŞEHİR(MHA) İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi tarafından Hacı Nuri Bey Konağında açılan kursta çoğunluğu ev hanımı 20 kursiyer seramik süsleme becerisi ediniyor. 02 Mart 2015 tarihinde başlayan ve 24 Nisan 2015 tarihinde sona erecek Seramik Süsleyicisi kursunda Yöresel el sanatları ve tasarımlar ele alınıyor.

El sanatları eğitmeni İlkay Yeşilbaş tarafından verilen seramik süsleyicisi kursunda kursiyerlere çimdikleme, sıvama, sucuk, plaka yöntemleri, döküm yoluyla şekillendirme, yarı mamul, dekorlama, sır hazırlama, sırlama ve pişirim konusunda eğitim veriliyor.

2 ayda toplam 288 saat sürecek kursa katılan ve çoğunluğunu çamurla ilk kez tanışan ev hanımlarının oluşturduğu, 20-55 yaş grubunda kursiyerlerin yaptığı çalışmalar görenleri hayrete düşürecek kadar başarılı bulunuyor.

Elle Seramik Süsleyicisi kursunu bitiren kursiyerlere İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilecek.

Mesleği olmayanlara meslek edindirme, mevcut mesleğinde iş bulamayanlara yeni bir meslek öğretme amacıyla açılan mesleki eğitim kursuna katılan kursiyerlere zaruri giderlerini karşılamak üzere her eğitim günü için ödeme yapılıyor.

Ayrıca eğitim süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Primleri ile bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar için Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri İŞKUR tarafından ödeniyor.

Kurs tamamlandıktan kısa bir süre sonra  pişirimleri tamamlanacak çalışmalarında içinde yer alacağı sergi düzenlenecek.

Kursa katılan kursiyer ev hanımları çalışmalara katılmaktan duydukları memnuniyeti, “İyi ki katılmışız, hem kendimizi geliştirdik, hem de her gün yolumuz üzerinde sergilerde gördüğümüz çanaklar ve seramikler için ne kadar emek harcandığını öğrendik. Bir taraftan da aldığımız belge ile bir işe girme için mesleğimiz oldu.” Sözleriyle açıkladılar.